Pan od muzyki (2004)

Les choristes
Dramat | Musical więcej
Bezrobotny nauczyciel muzyki Clément Mathieu (Gérard Jugnot) znajduje pracę w domu poprawczym dla nieletnich jako wychowawca. Oszołomiony nieprzyjazną atmosferą, a zwłaszcza nieudolnymi próbami zaprowadzenia żelaznej dyscypliny przez dyrektora, postanawia zmienić życie wychowanków wprowadzając ich w czarodziejski świat muzyki. Film to historia niezwykłego dzieciństwa, jakie staje się udziałem barwnej zbieraniny zagubionych dzieciaków, szukających swoich własnych ścieżek w świecie rozpaczy, głębokiej tęsknoty, ale też słodkich sekretów i zabawy do łez. (opis dystrybutora)
Francja, Niemcy, Szwajcaria,
Dodany 02-01-2009 przez Bogin

Średnie oceny

Interesujący?
7,3
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,5
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
7,0
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,5
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
6,2
Wolny od scen erotycznych?
7,1
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
5,6
Ogólna ocena
7,6
Liczba szczegółowych opinii: 127
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Pan od muzyki, Les choristes, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Clement Mathieu, bezrobotny nauczyciel muzyki przybywa na prowincję, gdzie otrzymał posadę w internacie dla "trudnej młodzieży". Tu ściera się z wrogością podopiecznych, ale najtrudniej jest mu przestać na ostrą dyscyplinę narzuconą przez dyrektora. Postanawia zatem zmienić reguły rządzące szkołą wprowadzając wychowanków w czarodziejski świat muzyki.
Bogin    02-01-2009   
Ja oglądając ten film kilkakrotnie się popłakałam, polecam wszystkim którzy lubią takie dramaty z niektórymi śmiesznymi sytuacjami. JA SIĘ ZAKOCHAŁAM
guest    25-06-2017   
Polecam film wszystkim nauczycielom, warto zastanowić się nad metodami nauczania, które proponuje pan od muzyki.
guest    09-09-2011   
fajny wzruszający film o muzyce i zaufaniu. pan od muzyki ma wspaniałe historie z tymi dzieciakami
guest    11-07-2015   
film bardzo wartościowy mily i przyjemny. Bardzo polecam wszystkim na dlugie i zimowe wieczory:)
guest    20-11-2011   
Polecam ten film jest genialny. Wciąga fabuła, gra aktorów i sam zamysł tego dzieła. Nox
guest    12-09-2011   
Jeden z moich ulubionych filmów do którego wracamy wraz z mężem regularnie. POLECAM w 100%
guest    10-07-2016   
Naprawdę świetny film, ukazujący realia sierocińców z lat 60-tych, 70-tych. POLECAM! :)
guest    06-03-2013   
jeden z leprzych filmów które widziałam i do krtórego kubię wracać co jakiś czas
guest    23-07-2017   
bardzo dobre wskazówki dla każdej osoby można znaleść w tym filmie
guest    31-01-2012   
piękne rodzinne kino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
guest    18-04-2015   
Bardzo poruszający i generalnie dobry film. Piękna muzyka.
guest    27-06-2016   
bardzo interesujacy opowiadający prawdziwa historie
guest    21-06-2014   
Wzruszający, piękna muzyka, pozostaje w pamięci.
guest    14-11-2015   
bardzo ciekawa historia opowiedziana w filmnie
guest    14-10-2017   
jeden z najlepszych filmów jakie widziałem
guest    22-08-2013   
genialny polecam
guest    15-12-2012   
No może być. OK
guest    15-07-2014   
bardzo polecam
guest    19-11-2013   
rewelacyjny!
guest    15-02-2016   
Bardzo fajny
guest    02-10-2011   
Polecam!
palka    23-10-2011   
 
guest    28-10-2017   
 
guest    10-10-2017   
 
guest    13-08-2017   
 
guest    13-08-2017   
 
guest    22-07-2017   
 
guest    22-07-2017   
 
guest    01-07-2017   
 
guest    03-06-2017   
 
guest    05-04-2017   
 
guest    14-03-2017   
 
guest    19-02-2017   
 
guest    29-01-2017   
 
guest    26-01-2017   
 
guest    23-01-2017   
 
guest    22-01-2017   
 
guest    14-01-2017   
 
guest    14-01-2017   
 
guest    18-11-2016   
 
guest    23-10-2016   
 
guest    14-10-2016   
 
guest    13-10-2016   
 
guest    23-08-2016   
 
guest    21-08-2016   
 
guest    18-08-2016   
 
guest    05-08-2016   
 
guest    02-07-2016   
 
guest    03-05-2016   
 
guest    10-02-2016   
 
guest    12-12-2015   
 
guest    02-10-2015   
 
guest    12-09-2015   
 
guest    24-08-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    22-05-2015   
 
guest    29-03-2015   
 
guest    21-03-2015   
 
guest    29-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    18-12-2014   
 
guest    03-12-2014   
 
guest    29-10-2014   
 
guest    25-10-2014   
 
Hendrix    24-08-2014   
 
guest    20-08-2014   
 
guest    14-08-2014   
 
guest    11-07-2014   
 
guest    29-06-2014   
 
guest    20-06-2014   
 
guest    05-05-2014   
 
guest    03-05-2014   
 
guest    16-04-2014   
 
guest    15-04-2014   
 
guest    08-03-2014   
 
guest    04-02-2014   
 
guest    01-02-2014   
 
guest    23-11-2013   
 
guest    19-10-2013   
 
guest    25-08-2013   
 
guest    18-08-2013   
 
guest    17-08-2013   
 
guest    09-08-2013   
 
Dawid Michalczyk    19-07-2013   
 
guest    03-07-2013   
 
guest    01-07-2013   
 
guest    29-06-2013   
 
guest    15-06-2013   
 
guest    12-06-2013   
 
guest    20-05-2013   
 
guest    30-04-2013   
 
guest    16-04-2013   
 
guest    10-02-2013   
 
guest    06-02-2013   
 
guest    03-01-2013   
 
guest    30-09-2012   
 
guest    10-09-2012   
 
guest    27-08-2012   
 
maiev    06-07-2012   
 
guest    18-06-2012   
 
renia91    11-06-2012   
 
guest    08-05-2012   
 
guest    11-02-2012   
 
guest    28-01-2012   
 
guest    18-01-2012   
 
guest    26-12-2011   
 
guest    18-12-2011   
 
ewka200490    27-11-2011   
 
salamandra    08-11-2011   
 
guest    25-10-2011   
 
guest    21-10-2011   
 
guest    18-10-2011   
 
guest    18-10-2011   
 
guest    21-09-2011   
 
guest    15-09-2011   
 
guest    13-09-2011   
 
guest    29-08-2011   
 
guest    21-08-2011   
 
guest    19-08-2011   
 
guest    17-08-2011   
 
guest    03-08-2011   
 
kupionanatargu    01-08-2011   
 
guest    31-07-2011   
 
guest    17-07-2011   
 
guest    16-06-2011   
 
guest    18-12-2010   
 
guest    08-12-2010   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK