WALL.E (2008)

Animowany | Familijny | Sci-Fi więcej
Ziemia w dość odległej na szczęście przyszłości. Planeta została zaśmiecona przez ludzi do tego stopnia, że zmuszeni byli ją opuścić na pokładzie wielkiego statku kosmicznego Axiom. WALL-E (Wysypiskowy Automat Likwidująco Lewarujący. E-klasa) jest małym robocikiem obdarzonym niezwykłą osobowością. Mieszka sam na Ziemi i czuje się tu bardzo samotny. Wieczory umila sobie oglądaniem jedynej ocalałej wideokasety - musicalu „Hello Dolly". Pewnego dnia poznaje przybysza z kosmosu - nowoczesną i przepiękną EWĘ. Od tej chwili jego życie całkowicie się zmienia, a uczucia do EWY powodują, że WALL-E odkrywa swoje prawdziwe przeznaczenie i wyrusza na wyprawę po niewyobrażalnie fantastycznym wszechświecie. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 03-01-2009 przez Bogin

Średnie oceny

Interesujący?
7,0
Ambitny, na wysokim poziomie?
6,8
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,4
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,1
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,4
Wolny od scen erotycznych?
7,8
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
7,5
Ogólna ocena
7,1
Liczba szczegółowych opinii: 99
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

WALL.E, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Opiera sie o wartości chrześcijańskie? Ludzie... nawet w ankietach o bajkach? WallE to film tak uniwersalny jak " Walka o ogień", o miłości, wierności, opowiada o przeoczeniach jakich dziś dopuszczamy się na każdym kroku. Większość ludzi kompletnie nie rozumie tej bajki... może właśnie dlatego. Jest to bajka obowiązkowa, o miłości, dążeniu do celu, prostocie, obdarzona ogromnym sytuacyjnym poczuciem humoru, to bajka o duszy. Jestem rozczarowany tak niską oceną. Ponieważ znam prawie wszystkie bajki w tym rankingu - mam dwójkę dzieci - dziwią mnie oceny np. Meridy, agresywnej, o kiepskiej fabule etc. Może pora zacząć oglądać bajki i tworzyć ranking, bo na te chwilę jest zupełnie bezwartościowy. Pozdrawiam, Antoni Rosochacki
guest    08-08-2014   
Perła. Prawie całkowity brak dialogów zmusza do skoncentrowania się na obrazie i akcji. Fantastyczna animacja okraszona wspaniałą muzyką zostawia pozytywne wrażenie na długo po wyjściu z kina. Romans binarny, jak określił film Michał Burszta nadaje się dla widzów dojrzałych, którzy dostrzegą piękno obrazu. Gorąco polecam! :)
Bogin    03-01-2009   
ten film to istna porażka! szkoda czasu, dobre 80% filmu to wzdychania dwóch maszyn. może dla małych dzieciaków to jest frajda, ale mnie żadna. ktoś rzeczywiście zrobił kawał roboty, ale jak dla mnie to ta robota nie jest adekwatna do efektu. niestety, bo reklamę zrobili świetną.
dorota    07-03-2009   
Oglądałam ten film z 3 i 5 latkiem i oboje byli zainteresowani w fabułę tego filmu. film ma ciekawe przesłanie które był w stanie zrozumieć 5-cio latek.
guest    19-02-2017   
Dobry film. Fajny animowany film, w którym można się nauczyć jak należy dbać o Ziemię, póki nie jest za póżno...
guest    08-05-2012   
Film-bajka z pięknym przesłaniem. Wzruszający. Ile to można się nauczyć od robotów?;)
Samuelka    02-10-2009   
Aż się ciepło na sercu robi po obejrzeniu tego filmu.Piękna, wzruszająca historia.
guest    02-11-2011   
To ulubiony film mojego syna (6 lat). Ja tez go oceniam bardzo wysoko.
guest    04-01-2016   
Bardzo ciekawy film.Dostał Nagrodę Hugo w 2009 i jednego oscara.
guest    22-07-2016   
ta bajka jest bardzo ciekawa uwielbiam ją codziennie oglądam :D
guest    18-08-2016   
Już dawno nie oglądałem filmu, który by tak chwycił za serce.
guest    09-03-2013   
Fokatka poleca dla dzieci i dorosłych, świetna alternatywa
guest    02-05-2016   
Polecam, bajka dla dzieci bardzo lubię tę bajkę oglądać
guest    16-04-2017   
jedna z bajek dla wszystkich dzieci niezalezni od wieku
guest    07-01-2015   
Naprawdę polecam ten film/bajkę dla dzieci i dorosłych
guest    09-02-2016   
Film dzieciństwa... aż się łezka w oku kręci :`)
guest    23-11-2014   
To jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem.
guest    22-12-2014   
najlepsza bajka ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
guest    10-09-2016   
Bardzo fajny i przygodowy film . Polecam!!
guest    14-02-2015   
Przekłamali scenę z filmu "Hello Dolly".
guest    11-09-2016   
WALL-E ma podobny głos do BB-8.
guest    27-10-2016   
Kiedy wyjdzie druga część?
guest    30-11-2016   
Fajny film przyszłości :)
guest    03-04-2015   
Najlepsza bajka ever!
Dominik Szczepański    10-09-2016   
poprostu super film!
guest    27-07-2013   
Kocham tą bajkę 3
guest    23-09-2016   
okropna bajka
guest    27-01-2016   
Super film!
guest    12-09-2016   
troche NUDA
guest    29-05-2014   
super film
guest    26-04-2014   
nudny ...
guest    01-06-2014   
Mega !!!
guest    06-03-2016   
jest ok
guest    06-11-2015   
 
guest    31-03-2017   
 
guest    22-03-2017   
 
guest    10-01-2017   
 
guest    02-01-2017   
 
Sawa201617    26-12-2016   
 
guest    15-12-2016   
 
Daria Raźniewska    15-12-2016   
 
guest    02-12-2016   
 
guest    10-11-2016   
 
guest    09-11-2016   
 
guest    05-11-2016   
 
guest    20-09-2016   
 
maria.kwiat    24-08-2016   
 
guest    04-07-2016   
 
guest    09-06-2016   
 
guest    26-05-2016   
 
guest    14-04-2016   
 
guest    11-02-2016   
 
guest    30-01-2016   
 
guest    03-01-2016   
 
angelaaa270    26-12-2015   
 
guest    27-10-2015   
 
guest    10-09-2015   
 
guest    04-09-2015   
 
guest    30-07-2015   
 
guest    21-07-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    17-05-2015   
 
guest    22-04-2015   
 
guest    05-04-2015   
 
guest    04-04-2015   
 
guest    25-02-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    29-12-2014   
 
guest    29-12-2014   
 
guest    27-12-2014   
 
guest    22-12-2014   
 
guest    10-11-2014   
 
guest    21-10-2014   
 
guest    04-10-2014   
 
guest    13-09-2014   
 
guest    11-09-2014   
 
guest    24-08-2014   
 
guest    01-06-2014   
 
guest    29-04-2014   
 
guest    29-03-2014   
 
guest    19-03-2014   
 
guest    15-09-2013   
 
guest    22-06-2013   
 
guest    26-05-2013   
 
guest    20-12-2012   
 
guest    03-11-2012   
 
guest    12-10-2012   
 
guest    01-02-2012   
 
guest    26-12-2011   
 
guest    20-12-2011   
 
guest    20-12-2011   
 
guest    12-11-2011   
 
annemarie    27-05-2011   
 
guest    15-04-2011   
 
guest    06-01-2011   
 
guest    17-12-2010   
 
jayroosh    12-11-2010   
 
malax5    20-12-2009   
 
mariuszekm    02-10-2009   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK