Zaplątani (2010)

Tangled
Animowany | Familijny | Komedia więcej
Oto pełna przygód i niespodziewanych zwrotów akcji opowieść o dziewczynie, która miała najdłuższe włosy na świecie. Złotowłosa księżniczka została porwana jako dziecko z zamku swoich rodziców i uwięziona w samotnej wieży. Teraz jest już nastolatką, która z pomocą pewnego złodziejaszka ucieka na wolność i wyrusza w niesamowitą podróż. Razem ze swoim nowym pomocnikiem musi zmierzyć się nie tylko z groźnym pościgiem, ale także z… burzą blond włosów. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 28-07-2011 przez Filmoteka

Średnie oceny

Interesujący?
7,3
Ambitny, na wysokim poziomie?
6,8
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,5
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,3
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,1
Wolny od scen erotycznych?
7,5
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
7,4
Ogólna ocena
7,4
Liczba szczegółowych opinii: 227
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Zaplątani, Tangled, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
nudna baja zbyt dużo drastycznych scen najlepsi wszędzie są następcy to historia o postaciach z bajek i dobryh i złyh złyh najlepsza z rodziców jest diablin biorc jej historie mało znanom była dobrom i była wruszkom ale spotkała człowiek ktur ukratł kamień zakochł się w niej ale że mieszka w niedostpnej krainie miał okazie mieć przyjaciela ale hłopiec poszt do króla i opwiedział o wszystkim król mu rozkazł żeby ukratł jej skrzydła i je ukratł i złej królowej i krueli demon,aldna a dobrych śnieszka,dobra
guest    04-02-2016   
To świetny film dla dorosłych, ale dla dzieci moim zdaniem się nie nadaje. Zwłaszcza dla małych dzieci, które powinny mieć jasny podział na dobrych bohaterów (czyniących dobro) i złych (czyniących zło). W tym filmie jest to zachwiane, a złe uczynki przedstawione w sposób zabawny i śmieszny nie uczą odpowiedzialność za swoje czyny.
guest    06-08-2014   
Nowoczesna historia Roszpunki. Czasem nowsze wersje są lepsze, od starych, czasem jednak, to starsze dzieła bardziej przemawiają do nas. Tym razem sami musicie ocenić, którą wersję wolicie. Ja tam lubię obie wersje, w obu jest coś szczególnego. Zapraszam przed ekrany :)
1joasia998    15-07-2015   
Jedna z najlepszych bajek ostatnich lat. Niestety nie warto pokazywać jej dzieciom przed 10 rokiem życia. Nie dotrze do nich komizm słowny (naprawdę na poziomie) i główne przesłanie. Dorośli i starsze dzieciaki się ubawią, zapewniam ;)
damadworu    23-08-2011   
BYLISMY NA TYM FILMIE CALA RODZINKA WRAZ Z TRZYLETNIA CORECZKA. BARDZO NAM WSZYSTKIM PODOBAL SIE TEN FILM.
guest    07-11-2011   
Animacja bardzo wciąga, przyjemnie się ogląda ogólnie bdb film. Polecam
guest    23-03-2012   
Niby bajka, ale dla całej rodziny. A polski dubbing wprost rewelacyjny.
Filmoteka    28-07-2011   
Ta bajka jest najlepszą jaką oglądałam wraz z młodszym rodzeństwem. :)
guest    08-08-2014   
mam 19 lat a nie widzialem jeszcze tak fajnej bajki :) pozdrawiam
guest    09-05-2012   
sssssssssssuuuuuuuuuuppppppppppppeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrr
guest    19-04-2015   
super bajka, obejrzałam z 10 razy i nie nudzi mi sie :)
guest    17-02-2013   
polecam jak najbardziej w rodzinnym towarzystwie
guest    17-08-2013   
Jedna z najlepszych bajek w historii
guest    06-01-2012   
wartościowy film i dla całej rodziny
guest    31-12-2011   
interesujący można się pośmiać
guest    16-07-2013   
jest fajna lecz troche dziwna
guest    21-03-2016   
Kocham! naj bajka disneya ;)
guest    25-08-2012   
super fajna i śmieszna :)
guest    26-11-2014   
Po prostu extra bajka!
guest    04-05-2016   
zabawny i wciagający
guest    09-09-2012   
booooski!!!!!!!!
guest    19-04-2012   
To na 2 miejscu
guest    02-01-2016   
kocham ten film
guest    02-07-2014   
super bajka:)
guest    08-10-2011   
Super bajka.
guest    26-10-2014   
super film !
guest    23-09-2013   
nie dla mnie
guest    26-08-2012   
Spoko bajka
guest    10-11-2014   
SUPER BAJKA
guest    06-11-2014   
Komiczne ^^
guest    01-08-2014   
ekstra film
guest    11-02-2014   
Genialny ;)
guest    11-10-2011   
Fajowe :-)
guest    28-03-2015   
Film fajny
guest    25-08-2014   
Jest super
guest    03-10-2011   
Świetny!
guest    16-04-2015   
cudo !!!
guest    26-12-2012   
Jest ok.
guest    12-09-2011   
Średnie
guest    16-08-2014   
Polecam
guest    29-12-2013   
swietny
guest    25-10-2013   
fajna
guest    28-07-2015   
super
guest    11-07-2015   
extra
guest    09-09-2011   
:)
guest    27-04-2014   
 
guest    15-02-2017   
 
guest    08-02-2017   
 
guest    06-02-2017   
 
guest    17-01-2017   
 
guest    11-01-2017   
 
guest    25-12-2016   
 
guest    19-12-2016   
 
guest    09-12-2016   
 
guest    27-11-2016   
 
guest    30-10-2016   
 
guest    18-09-2016   
 
guest    22-06-2016   
 
guest    22-06-2016   
 
guest    20-04-2016   
 
guest    17-04-2016   
 
guest    05-04-2016   
 
guest    28-03-2016   
 
guest    05-03-2016   
 
guest    04-03-2016   
 
guest    25-02-2016   
 
guest    22-02-2016   
 
guest    17-02-2016   
 
adi32    12-02-2016   
 
guest    29-01-2016   
 
guest    25-01-2016   
 
guest    24-01-2016   
 
guest    18-01-2016   
 
guest    13-01-2016   
 
guest    08-01-2016   
 
guest    03-01-2016   
 
guest    02-01-2016   
 
guest    27-12-2015   
 
guest    11-12-2015   
 
guest    11-12-2015   
 
guest    30-11-2015   
 
guest    20-11-2015   
 
guest    13-11-2015   
 
guest    31-10-2015   
 
guest    27-10-2015   
 
guest    09-10-2015   
 
guest    29-09-2015   
 
guest    02-09-2015   
 
guest    24-08-2015   
 
guest    10-07-2015   
 
guest    01-07-2015   
 
guest    15-06-2015   
 
guest    03-06-2015   
 
guest    01-06-2015   
 
guest    25-05-2015   
 
guest    17-05-2015   
 
Olivia Szołtaniak    10-05-2015   
 
guest    04-05-2015   
 
guest    20-04-2015   
 
guest    31-03-2015   
 
guest    26-03-2015   
 
guest    24-03-2015   
 
guest    14-03-2015   
 
guest    14-03-2015   
 
guest    12-03-2015   
 
guest    04-03-2015   
 
guest    03-03-2015   
 
guest    28-02-2015   
 
guest    27-02-2015   
 
guest    01-02-2015   
 
guest    24-01-2015   
 
guest    24-01-2015   
 
guest    23-01-2015   
 
guest    21-01-2015   
 
guest    19-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    31-12-2014   
 
guest    28-12-2014   
 
Piotr Królak    23-12-2014   
 
guest    22-12-2014   
 
guest    29-11-2014   
 
guest    27-11-2014   
 
angelaaa270    25-11-2014   
 
guest    22-11-2014   
 
guest    15-11-2014   
 
guest    07-11-2014   
 
guest    26-10-2014   
 
guest    24-10-2014   
 
guest    18-09-2014   
 
Sam_McL    03-09-2014   
 
guest    26-08-2014   
 
guest    23-07-2014   
 
guest    15-07-2014   
 
guest    11-07-2014   
 
guest    09-07-2014   
 
guest    29-06-2014   
 
guest    20-06-2014   
 
guest    17-06-2014   
 
guest    04-05-2014   
 
guest    30-04-2014   
 
guest    28-04-2014   
 
geologist    26-04-2014   
 
guest    26-04-2014   
 
guest    25-04-2014   
 
guest    15-04-2014   
 
guest    12-04-2014   
 
guest    19-03-2014   
 
guest    14-03-2014   
 
guest    08-03-2014   
 
guest    08-03-2014   
 
guest    28-02-2014   
 
guest    19-02-2014   
 
guest    15-02-2014   
 
guest    12-02-2014   
 
guest    11-02-2014   
 
guest    10-02-2014   
 
guest    27-01-2014   
 
guest    12-01-2014   
 
guest    06-01-2014   
 
guest    05-01-2014   
 
guest    05-01-2014   
 
guest    03-01-2014   
 
guest    15-12-2013   
 
guest    14-12-2013   
 
guest    08-12-2013   
 
guest    04-12-2013   
 
guest    11-11-2013   
 
sylvvia90    09-11-2013   
 
guest    03-11-2013   
 
guest    26-10-2013   
 
guest    01-10-2013   
 
guest    28-09-2013   
 
guest    15-09-2013   
 
guest    28-08-2013   
 
guest    04-07-2013   
 
guest    16-06-2013   
 
guest    26-04-2013   
 
guest    21-04-2013   
 
guest    08-04-2013   
 
guest    26-03-2013   
 
guest    22-03-2013   
 
guest    19-03-2013   
 
guest    09-03-2013   
 
guest    27-02-2013   
 
guest    06-02-2013   
 
guest    16-11-2012   
 
guest    18-10-2012   
 
guest    13-10-2012   
 
guest    08-10-2012   
 
guest    03-10-2012   
 
alidi    20-08-2012   
 
guest    24-07-2012   
 
guest    10-07-2012   
 
guest    21-06-2012   
 
guest    11-06-2012   
 
guest    10-06-2012   
 
guest    24-05-2012   
 
guest    16-05-2012   
 
guest    30-04-2012   
 
guest    09-04-2012   
 
guest    22-03-2012   
 
guest    22-03-2012   
 
guest    12-03-2012   
 
guest    08-03-2012   
 
Nandini1300    24-02-2012   
 
guest    18-02-2012   
 
guest    15-01-2012   
 
guest    02-01-2012   
 
guest    30-12-2011   
 
guest    18-12-2011   
 
guest    11-12-2011   
 
guest    24-11-2011   
 
dominisia021293    20-11-2011   
 
guest    19-11-2011   
 
guest    10-11-2011   
 
salamandra    09-11-2011   
 
guest    07-11-2011   
 
guest    25-10-2011   
 
guest    13-10-2011   
 
guest    08-10-2011   
 
guest    26-09-2011   
 
guest    17-09-2011   
 
guest    29-08-2011   
 
guest    22-08-2011   
 
guest    07-08-2011   
 
guest    06-08-2011   
 
mruczek5588    03-08-2011   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK