October Baby (2011)

Dramat więcej
19 – letnia Hannah świeżo upieczona studentka zawsze była outsiderem. Zawsze czuła się inna i mimo wielkich ambicji oraz ogromnego talentu aktorskiego w głębi duszy żywiła przeświadczenie, że nigdy nie powinna przyjść na świat. Z powodu nasilających się problemów zdrowotnych (fizycznych oraz psychicznych) rodzice decydują się wyznać jej straszliwą prawdę. Dziewczyna doznaje szoku, bowiem jej dotychczasowe życie okazało się kłamstwem. Nie dość, że została adoptowana, to jeszcze urodziła się w wyniku źle przeprowadzonej aborcji. Rozżalona Hannah postanawia udać się w podróż do Nowego Orleanu wraz ze swoim przyjacielem Jasonem, jego dziewczyną i nieprzystosowanym społecznie kierowcą rozpadającego się vanu. Wszyscy bawią się świetnie poza 19 – latką, która postanawia wykorzystać możliwość udania się do miejsca swoich narodzin, aby odszukać swoją biologiczną matkę. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 09-07-2013 przez gość

Średnie oceny

Interesujący?
7,5
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,3
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
7,4
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,2
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,6
Wolny od scen erotycznych?
7,4
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
4,5
Ogólna ocena
7,5
Liczba szczegółowych opinii: 145
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

October Baby, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Jest to jeden z najpiękniejszych, najbardziej poruszających filmów. Obowiązkowy dla młodzieży i starszych. Ten film przepełniony jest miłością, a nie seksem. Poleca z całego serca,polećcie innym :)
guest    22-01-2015   
Film jakich mało. Zwykle bez przemocy, grozy czy erotyki teraz filmów sie nie produkuje, bo przecież liczy się tylko kasa. Film bardzo dobry i zapewne nie spodoba się otumanionym przez tv
guest    22-08-2013   
Wspaniały film pełen emocji. Bardzo wzruszajacy. Dajacy prawde. POzniej wyznanie tej kobiety na koniec cos fantastycznego. POlecam goraco.
guest    28-11-2014   
Film na długo zostaje w pamięci. Nie da się od razu, tak po prostu zająć się czymś innym. Potrzeba chwili refleksji po.
guest    31-07-2014   
Film sklania do refleksji o naszych zyciowych wyborach i ich konsekwencjach. O uczuciach i emocjach, ktore powoduja.
guest    13-07-2016   
wspaniały jak dla mnie ;) da się nawet przy nim popłakać, jeżeli ktoś łatwo się wzrusza, tak jak ja :P
guest    26-08-2013   
Bardzo wzruszajacy film wart obejrzenia nie zdradzam nic wiecej sami musicie go obejrzec !!! :)
guest    29-09-2013   
Naprawdę miło się oglądało. Jeśli szukacie scen miłosnych to ich nie znajdziecie.
guest    26-02-2017   
Film rewelacyjny! Wzbudza wiele emocji, które są odczuwalne podczas oglądania.
guest    12-07-2015   
ten film powinien obejrzeć każdy, szczególnie nastolatkowie . POLECAM
guest    13-05-2015   
Ten film mimo, że wzrusza nie jest tylko przeznaczony dla kobiet.
guest    08-10-2013   
Nigdy nie oglądałam lepszego dramatu. Świetny jest:) POLECAM!!
guest    23-05-2014   
Ani ciekawy ani interesujący taki zwyczajny tandeta
guest    29-08-2013   
Piękny film , nie da się tego inaczej ująć .
guest    17-11-2015   
przepiękny, cudowny film. Obowiązkowy:)
guest    07-09-2014   
Piękny ten film. Polecam wszystkim!!!
guest    16-06-2014   
wspanialy film, godny obejrzenia
guest    23-08-2013   
Bardzo dobry, wzruszający film.
gringo    12-04-2015   
Polecam, naprawdę świetny :)
guest    01-01-2016   
Świetny. Gorąco polecam. :)
guest    14-04-2014   
zdecydowanie polecam......
guest    24-11-2013   
Świetny film.Polecamm.!!!
guest    11-08-2013   
Na prawdę piękny film.
Dominika    09-08-2016   
fajny film, polecam
guest    11-06-2015   
Polecam każdemu!
guest    12-10-2014   
dobry film!
guest    17-09-2013   
piękny
guest    12-10-2013   
super
guest    18-05-2016   
Nudny
guest    30-08-2015   
super
guest    30-05-2014   
 
guest    14-05-2018   
 
guest    14-01-2018   
 
guest    27-12-2017   
 
guest    21-10-2017   
 
guest    11-10-2017   
 
guest    04-07-2017   
 
guest    16-06-2017   
 
guest    14-06-2017   
 
guest    24-02-2017   
 
guest    05-02-2017   
 
guest    31-01-2017   
 
guest    29-01-2017   
 
guest    29-01-2017   
 
guest    15-01-2017   
 
guest    05-01-2017   
 
guest    18-12-2016   
 
guest    07-12-2016   
 
guest    19-11-2016   
 
guest    22-10-2016   
 
guest    14-10-2016   
 
guest    17-09-2016   
 
guest    26-08-2016   
 
guest    03-07-2016   
 
guest    20-06-2016   
 
guest    24-03-2016   
 
guest    17-02-2016   
 
guest    15-02-2016   
 
guest    08-01-2016   
 
guest    28-12-2015   
 
guest    21-12-2015   
 
guest    20-11-2015   
 
guest    11-11-2015   
 
guest    06-11-2015   
 
Karola    30-10-2015   
 
guest    22-09-2015   
 
guest    04-08-2015   
 
guest    04-08-2015   
 
guest    13-07-2015   
 
guest    28-06-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    20-06-2015   
 
guest    11-05-2015   
 
guest    03-05-2015   
 
guest    01-05-2015   
 
guest    30-04-2015   
 
guest    26-04-2015   
 
guest    24-04-2015   
 
guest    20-04-2015   
 
guest    27-03-2015   
 
guest    15-03-2015   
 
guest    15-02-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    27-12-2014   
 
guest    23-11-2014   
 
guest    21-10-2014   
 
guest    18-10-2014   
 
guest    13-10-2014   
 
guest    06-10-2014   
 
guest    18-09-2014   
 
guest    17-08-2014   
 
guest    01-08-2014   
 
guest    28-07-2014   
 
guest    23-07-2014   
 
guest    17-07-2014   
 
guest    08-07-2014   
 
guest    03-07-2014   
 
guest    28-06-2014   
 
guest    13-06-2014   
 
guest    07-06-2014   
 
guest    24-05-2014   
 
guest    22-05-2014   
 
guest    02-05-2014   
 
guest    28-04-2014   
 
guest    27-04-2014   
 
guest    16-04-2014   
 
guest    29-03-2014   
 
guest    27-12-2013   
 
guest    27-12-2013   
 
guest    06-12-2013   
 
guest    24-11-2013   
 
Smerf89    17-11-2013   
 
guest    17-11-2013   
 
guest    03-11-2013   
 
guest    02-11-2013   
 
guest    30-10-2013   
 
guest    30-10-2013   
 
guest    30-10-2013   
 
guest    26-10-2013   
 
guest    15-10-2013   
 
guest    07-10-2013   
 
guest    21-09-2013   
 
guest    20-09-2013   
 
guest    19-09-2013   
 
guest    16-09-2013   
 
guest    14-09-2013   
 
guest    04-09-2013   
 
guest    01-09-2013   
 
guest    31-08-2013   
 
guest    29-08-2013   
 
guest    29-08-2013   
 
guest    28-08-2013   
 
patka899    27-08-2013   
 
guest    21-08-2013   
 
guest    21-08-2013   
 
guest    20-08-2013   
 
guest    19-08-2013   
 
guest    15-08-2013   
 
guest    14-08-2013   
 
guest    12-08-2013   
 
guest    11-08-2013   
 
guest    07-08-2013   
 
guest    05-08-2013   
 
guest    04-08-2013   
 
guest    27-07-2013   
 
gość    09-07-2013   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK