Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa (2005)

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Familijny | Fantasy | Przygodowy więcej
Głównymi bohaterami filmu są Peter, Susan, Edmund i Lucy, którzy przez przejście w magicznej szafie trafiają do tajemniczej Narnii. Jest to kraina mówiących zwierząt, karłów, smoków i innych tajemniczych stworzeń. W tym baśniowym świecie od ponad stu lat panuje wieczna zima, którą stworzyła zła Biała Czarownica. Wszyscy mieszkańcy tej krainy wierzą w proroctwo, które zapowiada nadejście bohaterów mających uwolnić Narnię od zaklęcia rzuconego przez Białą Czarownicę. (opis dystrybutora)
USA,Wielka Brytania
Dodany 01-10-2008 przez gringo

Średnie oceny

Interesujący?
7,3
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,0
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,9
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
6,9
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
5,6
Wolny od scen erotycznych?
7,3
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
6,1
Ogólna ocena
7,2
Liczba szczegółowych opinii: 98
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa, The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Moje dzieci kochają Narnie, oglądnęły wszystkie możliwe filmy oraz przeczytały wszystkie książki po parę razy. Ten film uczy o wytrwałości o tym jak każdy jest ważny o przyjaciołach oraz o religii Aslan wielki lew który króluje Narnią jest jak by w naszym świecie Jezusem przyznał się nawet w Podróż wędrowca do Świtu. Moje dzieci do zauważyły oraz mnie wciągnęły do tego filmu. Polecam wszystkim Mamom !!!
guest    08-11-2015   
Seria książek C. S. Lewisa jest kierowana w szczególności do najmłodszych czytelników, jednak film trąci Hollywoodem i nieco mroczniejszą atmosferą. Bardzo dobra scenografia i kostiumy, muzyka niestety nie zapada w pamięć. Jest to jednak dobra rozrywka, do której jeszcze wrócę.
tauriel    10-07-2015   
Film bardzo ciekawy, skłaniający do refleksji. Oprócz ptaków wszystkie postacie dość realnie przedstawione, nawet te których nigdzie spotkać nie można ;) nie przeszkadza nawet mowa zwierząt. Polecam
palka    06-10-2008   
Ten film wciągał mnie kiedy miałam 7 lat i wciąga mnie do dzisiaj. Mam do niego ogromny sentyment i choć obejrzałam go już ze 100 razy, nadal mi się podoba. I myślę, że jeszcze nie raz go obejrzę.
guest    11-03-2015   
Każdy choć raz obejrzał Opowieści z Narnii i musicie przyznać, że film jest wspaniały!(Tych których film,Opowieści z Narnii, bardzo się spodobał zachęcam do przeczytania serii książek.)
guest    23-11-2014   
Bajeczny, magiczny, fantastyczny :) Świat, w którym każdy z nas chciałby się znaleźć... Film nam to choć trochę umożliwia. Gorąco polecam, zwłaszcza tym, którzy czują się 'za starzy' ;)
Bogin    03-01-2009   
Bardzo ciekawy baśniowy scenariusz z metaforami chrześcijańskimi. Film zdecydowanie skłania do refleksji. Sceny walk sprawiają, że film nie nadaje się dla małych dzieci. Bardzo polecam.
gringo    01-10-2008   
Naprawdę genialny film. Mam nadzieję, że powstaną ekranizacje wszystkich siedmiu części Opowieści z Narnii, teraz czekam na "Podróż Wędrowca do Świtu" :)
guest    30-09-2010   
Film wzruszający wszystko estetycznie pięknie ukazuje piękno naturalnego świata lecz brutalnego
guest    04-01-2012   
Dużo potworów. Nie nadaje się dla dzieci poniżej 10 lat.
guest    21-08-2016   
Jeden z tych filmów do których chętnie wracam po latach.
Dominika    09-08-2016   
fajny film dla calej rodziny na niedzielne popoludnie
guest    27-06-2015   
Znakomity film o chrześcijaństwie. Polecam.
Super_malak    20-03-2009   
Super film tylko nie dla małych dzieci
guest    14-04-2020   
to jest super!!!!
guest    03-05-2013   
bardzo polecam:)
guest    07-09-2014   
naprawdę polecam
saraklos    14-10-2011   
 
guest    25-07-2015   
kul super
guest    04-02-2015   
Super
guest    13-05-2016   
fajne
guest    16-11-2014   
:)
guest    12-08-2013   
 
guest    20-09-2021   
 
guest    13-09-2021   
 
guest    06-09-2021   
 
guest    03-09-2021   
 
guest    10-08-2021   
 
guest    10-08-2021   
 
guest    09-08-2021   
 
Arki    25-10-2020   
 
guest    20-12-2019   
 
arsindependent    28-08-2019   
 
guest    13-05-2018   
 
guest    09-07-2017   
 
guest    03-05-2017   
 
guest    23-03-2017   
 
guest    08-03-2017   
 
guest    15-01-2017   
 
guest    25-12-2016   
 
guest    02-12-2016   
 
guest    18-11-2016   
 
guest    01-11-2016   
 
guest    28-10-2016   
 
guest    23-10-2016   
 
guest    01-10-2016   
 
guest    30-09-2016   
 
guest    21-09-2016   
 
guest    14-09-2016   
 
guest    21-08-2016   
 
guest    07-08-2016   
 
guest    01-08-2016   
 
guest    23-06-2016   
 
guest    01-06-2016   
 
guest    29-04-2016   
 
guest    11-04-2016   
 
guest    27-12-2015   
 
guest    18-12-2015   
 
max    02-11-2015   
 
guest    15-06-2015   
 
guest    07-04-2015   
 
wwwuuu    23-02-2015   
 
guest    19-02-2015   
 
guest    16-02-2015   
 
guest    28-12-2014   
 
guest    27-12-2014   
 
guest    25-12-2014   
 
guest    25-10-2014   
 
guest    16-10-2014   
 
guest    11-10-2014   
 
guest    18-09-2014   
 
Sam_McL    03-09-2014   
 
guest    25-07-2014   
 
guest    19-06-2014   
 
guest    19-06-2014   
 
guest    13-02-2014   
 
guest    15-09-2013   
 
guest    15-05-2013   
 
guest    02-05-2013   
 
guest    11-11-2012   
 
sisi110    12-03-2012   
 
guest    09-03-2012   
 
guest    07-12-2011   
 
cyweta34    23-11-2011   
 
guest    29-08-2011   
 
guest    14-08-2011   
 
guest    14-08-2011   
 
guest    09-08-2011   
 
guest    13-03-2011   
 
guest    08-01-2011   
 
myku    07-12-2010   
 
dorisa    20-05-2010   
 
modzel11lol    03-02-2010   
 
malax5    21-12-2009   
 
mariuszekm    02-10-2009   
 
listen    26-08-2009   
 
tomekk    01-08-2009   
 
Monika86    16-07-2009   
 
balti    24-11-2008   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK