Życie jest piękne (1997)

La Vita e Bella
Dramat | Komedia | Wojenny więcej
Sympatyczny lecz niezamożny Guido zakochuje się w pięknej Dorze. Dziewczyna jest dla niego niedostępna jak księżniczka - pochodzi bowiem z bogatej rodziny i jest zaręczona z pewnym gruboskórnym urzędnikiem. Guido wprowadza w życie najbardziej szalone pomysły byle tylko zwrócić na siebie jej uwagę. Gdy w końcu mu się to udaje, jego szczęście burzy wybuch wojny. Guido znowu wykorzystuje swą wyobraźnię i poczucie humoru, by oszczędzić swoim bliskim wojennego koszmaru. (opis dystrybutora)
Włochy
Dodany 22-09-2008 przez balti

Średnie oceny

Interesujący?
7,2
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,2
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,8
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,1
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
5,6
Wolny od scen erotycznych?
6,7
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
3,4
Ogólna ocena
7,2
Liczba szczegółowych opinii: 98
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Życie jest piękne, La Vita e Bella , film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Wspaniała opowieść o człowieku, który kocha życie i jest szczęśliwy z każdego dnia, który dostaje po to, aby być szczęśliwym. Polecam do obejrzenia smutasom i pesymistom, żeby zobaczyli jak marnują swoje życie. Polecam radosnym i optymistom, aby utwierdzili się w swojej postawie. Główny bohater świetnie pokazuje jak ojciec ma wychowywać syna. Zgadzam się z tytułem: La vita è bella! Saluti! :)
tomekk    26-09-2008   
jeden z piękniejszych filmów jakie przyszło mi oglądać, żaden wcześniej ani potem nie wywołał we mnie takiej huśtawki nastrojów. WSPANIAŁY!Z głównego bohatera biorę przykład i próbuję żyć tak jak on- wierzcie mi takie nastawienie powoduje,że można stwierdzić ....Życie może być piękne....
guest    19-03-2011   
Przepiękny film, choć trudny do zrozumienia. Ukazuje miłość jaką darzą rodzice dzieci i to, że zrobią dla nich wszystko. W dodatku film skrzy się również humorem, ale nie brakuje scen do polecenia łezki i krajania się serca.
Szanula1    13-04-2012   
Film podejmuje trudny temat, ale pozostawia pozytywny smak. Ambitne kino ze świetną, radosną grą Benigni.
elmo    26-09-2008   
Piękny film!! Pokazuje smutną prawdę tamtych czasów ale w jakiż niebanalny sposób. Wzruszający.
guest    06-02-2011   
film jest genialny, mimo ze nie przepadam za tym aktorem, to tutaj jest po prostu genialny
guest    30-12-2011   
Najlepszy film jaki widziałam od dawna. Jeden z niewielu, który doprowadził mnie do łez.
guest    22-11-2011   
Film jest piękny, choć trudnawy. Daje do myślenia. Świetna gra Roberto Benigni. Polecam
balti    22-09-2008   
Naprawdę godny polecenia film. Jest zabawny, a jednocześnie wzruszający!!!
guest    21-11-2014   
Uwielbiam ten film i każdemu kto lubi ambitne kino zdecydowanie polecam.
jaga    10-06-2009   
zostawia dziwne przemyślenia. ogólnie bardzo smutny film
guest    24-10-2014   
Jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam. Polecam
guest    17-08-2015   
to jest komedia według Was? nie do wiary
guest    19-12-2015   
Rewelacyjny !!!
guest    21-07-2014   
warto obejrzeć
guest    05-01-2015   
ARCYDZIELO!
guest    09-10-2013   
Polecam!
palka    10-06-2009   
wybitny
guest    28-04-2014   
KLASYK
guest    02-06-2014   
 
guest    22-05-2020   
 
guest    02-01-2020   
 
guest    01-11-2019   
 
guest    05-10-2019   
 
guest    26-05-2019   
 
guest    22-05-2019   
 
guest    21-11-2018   
 
Ewano2    25-07-2018   
 
guest    09-07-2018   
 
guest    18-06-2018   
 
guest    09-04-2018   
 
guest    13-12-2017   
 
guest    10-12-2017   
 
guest    28-10-2017   
 
guest    09-08-2017   
 
guest    09-03-2017   
 
guest    21-01-2017   
 
guest    05-01-2017   
 
guest    04-12-2016   
 
guest    15-06-2016   
 
guest    21-05-2016   
 
wikta315    27-04-2016   
 
guest    26-03-2016   
 
guest    08-03-2016   
 
guest    13-02-2016   
 
guest    07-10-2015   
 
guest    08-09-2015   
 
guest    02-09-2015   
 
guest    05-08-2015   
 
guest    26-07-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    01-04-2015   
 
guest    02-02-2015   
 
angelaaa270    26-11-2014   
 
guest    12-11-2014   
 
guest    24-10-2014   
 
guest    04-09-2014   
 
paterm    20-08-2014   
 
guest    20-08-2014   
 
guest    14-07-2014   
 
guest    06-07-2014   
 
guest    10-06-2014   
 
guest    03-06-2014   
 
guest    20-04-2014   
 
guest    11-03-2014   
 
guest    13-02-2014   
 
guest    27-01-2014   
 
guest    25-01-2014   
 
guest    31-12-2013   
 
guest    29-12-2013   
 
guest    23-09-2013   
 
guest    10-09-2013   
 
guest    04-08-2013   
 
guest    21-07-2013   
 
guest    22-05-2013   
 
guest    15-03-2013   
 
guest    27-02-2013   
 
guest    25-02-2013   
 
guest    16-02-2013   
 
guest    31-08-2012   
 
guest    19-06-2012   
 
guest    05-05-2012   
 
madzia564766    27-02-2012   
 
guest    07-01-2012   
 
guest    21-12-2011   
 
guest    23-11-2011   
 
guest    28-10-2011   
 
guest    23-08-2011   
 
gandzia853    16-08-2011   
 
pondelos    16-08-2011   
 
Niezłomny    26-07-2011   
 
jondrickowski    07-04-2011   
 
ogram89    17-03-2011   
 
myku    07-12-2010   
 
Harold G. Moore    30-09-2010   
 
guest    25-08-2010   
 
hefa    24-07-2010   
 
Monika86    16-07-2009   
 
gringo    10-06-2009   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK