Shrek (2001)

Animowany | Familijny | Komedia więcej
Shrek, to ogr mieszkający samotnie na bagnie. Uwielbia samotność, i spokój. Pewnego jednak dnia, tenże spokój zostanie zakłócony, gdy gromada bajecznych stworów i stworków wygnanych przez Lorda Farquaada, trafi na jego "posesję". Jedynie co pozostaje Shrekowi do zrobienia w tej sytuacji, to spotkanie z Lordem i przekonianie go do "oczyszczenia" jego bagna. W podróży towarzyszy mu przezabawny Osioł. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 22-07-2009 przez elmo

Średnie oceny

Interesujący?
7,4
Ambitny, na wysokim poziomie?
6,7
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
5,8
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,3
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
6,5
Wolny od scen erotycznych?
7,0
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
7,2
Ogólna ocena
7,3
Liczba szczegółowych opinii: 137
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Shrek, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Może dla dziecka które już powtarza to co zasłyszy nie jest to bajka edukacyjna ale można się przy niej pośmiać z całą rodziną i podkreśla jak ważna jest w życiu jest przyjaźń czy miłość. Tego tej bajce zarzucić nie można
guest    13-04-2013   
Animacja popularna za mojego dzieciństwa... Nie zliczę ile razy widziałam na ekranie Shreka, Fionę, no i wiernego Osła... Mile spędzony czas przed telewizorem, nie jest stracony. Shrek i Osioł już się o to postarali :)
1joasia998    15-07-2015   
Człowiek nigdy nie stworzył niczego innego i nigdy tego nie przebije, All star to najlepsze dzieło muzyczne kiedykolwiek stworzone przez jakąkolwiek rasę w jakimkolwiek uniwersum
guest    01-01-2018   
Oglądany po latach nie przynosi euforii. W dzieciństwie wychwalałem ten film pod niebiosa, tak samo jak "Toy Story", ale teraz to tylko dobry i tyle. 7/10 i do ulu.
guest    05-05-2012   
Jeżeli szukacie filmu, żeby sie pośmiać to jest ten film.W sam raz dla dzieci i dorosłych :)
guest    05-04-2014   
Film ekstra. Najlepsza część. Nie wiem dlaczego dopiero na 9. miejscu.
guest    25-08-2014   
Obejrzyjcie to: htt--------------------------------------
guest    08-08-2016   
genialna i najlepsza bajka w całej historii
guest    19-03-2016   
SUPER. MISTRZOWSKI POLSKI DUBBING
guest    28-03-2015   
Polecam tego Zielonego wariata
guest    01-03-2017   
Ten film można nazwać kultowy.
guest    21-09-2016   
film jes super - polecam
guest    15-07-2013   
Super film!!!!!!!!!!!!!
guest    13-10-2014   
najlepsza bajka ever
guest    01-06-2014   
Bajka dla każdego :)
guest    02-02-2013   
warto oglądnąc;)
guest    30-12-2011   
trochę głupotka
guest    06-12-2016   
Świetna bajka;)
guest    27-05-2012   
fajna bajka :D
guest    01-05-2015   
Super bajka :D
guest    22-04-2013   
Dziecinstwo 3
guest    09-01-2015   
Super mieszny
guest    11-10-2014   
Świetny film
guest    01-07-2015   
huj kurw a
guest    22-01-2017   
superr !!
guest    02-12-2013   
Extra!
Wiktoria Sylwanowicz    27-12-2016   
Spoko
guest    17-06-2014   
OK.
geologist    26-04-2014   
SX
guest    19-10-2013   
G
guest    29-12-2013   
 
guest    22-09-2018   
 
guest    05-09-2018   
 
guest    12-06-2018   
 
guest    08-04-2018   
 
guest    01-01-2018   
 
guest    12-12-2017   
 
guest    05-05-2017   
 
guest    07-04-2017   
 
guest    20-02-2017   
 
guest    27-01-2017   
 
guest    25-01-2017   
 
guest    06-01-2017   
 
guest    05-01-2017   
 
guest    31-12-2016   
 
guest    31-12-2016   
 
guest    26-12-2016   
 
guest    15-12-2016   
 
guest    01-11-2016   
 
guest    11-05-2016   
 
guest    11-04-2016   
 
guest    29-03-2016   
 
guest    22-02-2016   
 
guest    18-02-2016   
 
adi32    12-02-2016   
 
guest    10-02-2016   
 
guest    24-01-2016   
 
guest    16-01-2016   
 
guest    29-12-2015   
 
guest    28-12-2015   
 
guest    18-12-2015   
 
guest    29-11-2015   
 
guest    21-11-2015   
 
guest    16-11-2015   
 
guest    13-11-2015   
 
guest    22-10-2015   
 
guest    19-09-2015   
 
guest    02-09-2015   
 
guest    16-08-2015   
 
guest    12-08-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    15-06-2015   
 
guest    05-05-2015   
 
wwwuuu    01-03-2015   
 
Kuba Barandowski    13-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    29-12-2014   
 
guest    03-12-2014   
 
angelaaa270    26-11-2014   
 
guest    15-11-2014   
 
guest    11-11-2014   
 
guest    20-09-2014   
 
guest    02-09-2014   
 
guest    20-07-2014   
 
guest    18-05-2014   
 
guest    12-05-2014   
 
guest    28-04-2014   
 
guest    27-03-2014   
 
guest    14-03-2014   
 
guest    12-03-2014   
 
guest    28-02-2014   
 
guest    28-02-2014   
 
guest    19-01-2014   
 
guest    08-01-2014   
 
guest    08-12-2013   
 
guest    06-12-2013   
 
guest    26-10-2013   
 
guest    25-10-2013   
 
guest    15-09-2013   
 
guest    24-07-2013   
 
guest    14-07-2013   
 
guest    13-07-2013   
 
guest    11-07-2013   
 
guest    03-06-2013   
 
guest    15-05-2013   
 
guest    02-04-2013   
 
guest    13-03-2013   
 
guest    18-02-2013   
 
guest    05-02-2013   
 
guest    01-01-2013   
 
salamandra    22-12-2012   
 
guest    19-12-2012   
 
guest    15-10-2012   
 
te_te8    10-09-2012   
 
guest    31-07-2012   
 
guest    11-07-2012   
 
guest    04-06-2012   
 
guest    21-03-2012   
 
32547    15-03-2012   
 
guest    29-12-2011   
 
guest    02-12-2011   
 
dominisia021293    20-11-2011   
 
guest    07-10-2011   
 
guest    22-09-2011   
 
guest    10-08-2011   
 
guest    07-08-2011   
 
guest    20-07-2011   
 
myku    07-12-2010   
 
guest    31-10-2010   
 
guest    31-10-2010   
 
squalus    14-10-2010   
 
guest    09-10-2010   
 
Harold G. Moore    30-09-2010   
 
malax5    21-12-2009   
 
Samuelka    03-10-2009   
 
tomekk    01-08-2009   
 
Monika86    23-07-2009   
 
elmo    22-07-2009   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK