Władca Pierścieni: Dwie wieże (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers
Fantasy | Przygodowy więcej
Drużyna została rozbita, ale wyprawa, która ma na celu zniszczenie Pierścienia Władzy, trwa nadal. Frodo i Sam aby znaleźć drogę do Mordoru muszą powierzyć swoje życie Gollumowi. Pozostali członkowie Drużyny, wraz z sojusznikami ze Śródziemia, przygotowują się do bitwy z armią Sarumana. Wojna o Pierścień rozpoczęła się. (opis dystrybutora)
Nowa Zelandia,USA
Dodany 30-09-2008 przez adrianz312

Średnie oceny

Interesujący?
7,3
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,0
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,0
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,3
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
5,1
Wolny od scen erotycznych?
7,2
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
4,2
Ogólna ocena
7,4
Liczba szczegółowych opinii: 77
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Władca Pierścieni: Dwie wieże, The Lord of the Rings: The Two Towers, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Kontynuacja dzieła Tolkiena niemalże w niczym nie odstaje od poprzednika, który w mojej opinii jest filmem idealnym. Bitwa o Helmowy Jar to mistrzostwo świata, od przygotowań, aż po ucieczkę orków między drzewa. Jeden szczegół mi jednak przeszkadza, a mianowicie przedłużające się z sceny z trójkątem Gollum-Frodo-Sam. Najchętniej oglądałabym tylko przygodę Aragorna z towarzyszami oraz Merry'ego i Pippina. Mimo to, "Dwie wieże" to nadal arcydzieło.
tauriel    10-07-2015   
Trylogia jest genialna. Nie wiem na jakiej podstawie ludzie nie lubią elfów, bo i w filmie i w książce są świetne. Polecam!!!
guest    28-12-2014   
Piękny,oskarowy jak i cała trylogia. Polecam każdemu bez względu na wiek.
guest    19-01-2016   
Władca Pierścieni jest wspaniałym filmem mogę go oglądać cały czas.
guest    12-08-2018   
Podobne do Hobbita.
guest    10-10-2016   
Bardzo dobry film
guest    17-10-2015   
:)
guest    28-09-2014   
 
guest    10-05-2022   
 
guest    06-05-2022   
 
guest    26-04-2022   
 
guest    17-04-2022   
 
guest    24-03-2022   
 
guest    08-02-2022   
 
guest    19-01-2022   
 
guest    09-01-2022   
 
guest    31-12-2021   
 
guest    30-12-2021   
 
guest    27-12-2021   
 
GF327    06-11-2019   
 
Psmdk2o    30-06-2019   
 
guest    21-04-2018   
 
guest    17-03-2018   
 
guest    17-03-2018   
 
marcin24000    20-05-2017   
 
guest    22-04-2017   
 
guest    15-01-2017   
 
guest    02-01-2017   
 
guest    27-12-2016   
 
guest    26-12-2016   
 
guest    19-12-2016   
 
guest    13-12-2016   
 
guest    01-12-2016   
 
guest    05-08-2016   
 
guest    27-06-2016   
 
guest    07-05-2016   
 
Alicja Król    13-03-2016   
 
guest    15-02-2016   
 
guest    09-02-2016   
 
guest    02-02-2016   
 
guest    24-01-2016   
 
guest    16-01-2016   
 
guest    03-01-2016   
 
guest    18-12-2015   
 
guest    27-11-2015   
 
guest    25-11-2015   
 
guest    18-11-2015   
 
max    02-11-2015   
 
guest    17-09-2015   
 
guest    10-08-2015   
 
guest    21-05-2015   
 
guest    18-05-2015   
 
guest    11-05-2015   
 
guest    30-04-2015   
 
guest    23-03-2015   
 
guest    16-03-2015   
 
wwwuuu    23-02-2015   
 
guest    07-02-2015   
 
anpada    19-01-2015   
 
guest    09-01-2015   
 
guest    29-12-2014   
 
guest    28-12-2014   
 
angelaaa270    26-11-2014   
 
guest    08-07-2014   
 
guest    06-01-2014   
 
guest    17-10-2013   
 
guest    01-08-2013   
 
guest    15-05-2013   
 
guest    07-02-2013   
 
guest    19-01-2013   
 
guest    28-12-2011   
 
guest    09-08-2011   
 
guest    14-02-2011   
 
jayroosh    12-11-2010   
 
squalus    14-10-2010   
 
modzel11lol    02-03-2010   
 
malax5    21-12-2009   
 
adrianz312    30-09-2008   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK