Gwiazd naszych wina (2014)

The Fault in Our Stars
Dramat | Romantyczny więcej
Hazel (Shailene Woodley) i Gus (Ansel Elgort) to para nastolatków, których połączyła błyskotliwość, niechęć do tego, co przeciętne i wielka miłość. Ich związek jest wyjątkowy - poznali się na spotkaniu grupy wsparcia dla osób chorych na raka. Hazel ma 16 lat i nadopiekuńczych rodziców, których bardzo kocha, mimo że czasem ją irytują. Z Gusem łączą ją nie tylko podobne doświadczenia związane z chorobą, ale także miłość do książek. Dziewczyna marzy, aby poznać autora ulubionej powieści, Petera van Houtena (Willem Dafoe). Wielokrotnie próbowała nawiązać z nim kontakt, ale bezskutecznie. Wytrwałość Gusa zostaje nagrodzona. Udaje mu się dotrzeć do pisarza i zostaje zaproszony na spotkanie w Amsterdamie. Postanawia zabrać ze sobą Hazel... (opis dystrybutora)
USA
Dodany 01-07-2014 przez gość

Średnie oceny

Interesujący?
7,5
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,3
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
7,1
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,3
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,1
Wolny od scen erotycznych?
6,3
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
4,4
Ogólna ocena
7,6
Liczba szczegółowych opinii: 140
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Gwiazd naszych wina, The Fault in Our Stars, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Świetny film, głównych bohaterów można naprawdę polubić i zżyć się z nimi, dzięki czemu uczucia im towarzyszące, takie jak na przykład poczucie niesprawiedliwości, ale też wdzięczności odczuwamy razem z nimi. Warto obejrzeć i jeśli trzeba, przewartościować swoje życie.
guest    17-02-2017   
Na prawdę mocny i prawdziwy film, pokazujący miłość i walkę dwójki młodych ludzi, którzy jednak przeszli już więcej niż nie jeden dorosły. Polecam każdemu, kto lubi tego typu kino jak i wszystkim innym, którzy pragną obejrzeć coś więcej niż kolejną komedię.
Dominika    09-08-2016   
Film jest przepiękną historią o miłości dwojga ludzi, a także o sile psychiki... Film ten daje wiele do zrozumienia, pokazuje co tak naprawdę liczy się najbardziej w życiu i na co powinno się zwracać uwagę
Klaudia Kansy    06-01-2015   
ksiazka ma wartosc. film jest beznadziwejny i splyca cały przekaz ograniczjac zachowanie bohaterów jedynie do miłosnych poczynan a tym samym odwraca uwage od wartosci filozoficzno-moralnych.
guest    12-02-2016   
Film jest naprawdę świetny. Uświadamia jak bardzo trzeba cenić życie i jak łatwo je stracić. Choroba jest często nie przewidywalna... Główni bohaterowie coś o tym wiedzą 3
guest    01-07-2014   
Bardzo fajny i przede wszystkim wzruszający film. Nie które sceny były tak śmieszne, a zarazem wzruszające, że sama nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać. Polejami.
guest    20-01-2015   
Film bardzo wciągający. Cały film otworzył mi umysł na nowe rzeczy, emocje i myśli.
guest    23-12-2014   
kocham ten film! Ryczałam jak głupia nie mogąc się powstrzymać, polecam gorąco 3
guest    28-03-2017   
rewelacyjny , wzruszający i piękny film. plakalam jak bóbr. :(
guest    15-12-2014   
Płakałam 5 razy! Świetny, wartościowy film warto obejrzeć!;)
guest    09-02-2015   
POLECAM! Jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem.
guest    03-01-2015   
Najlepszy film jaki oglądałam, uwielbiam go :)
guest    01-02-2015   
Płakałam i na książce i na filmie :( Polecam
guest    16-01-2015   
Naprawdę fajny film, daje do myślenia
guest    20-06-2015   
Piękny film. Ubóstwiam go 3
Kornelia Thiel    30-12-2014   
PIĘKNE I WZRUSZAJĄCE!!!!!
guest    04-01-2016   
sliczny film ,polecam
guest    16-02-2015   
Przepiękny film !
guest    02-02-2015   
kocham ten film
guest    09-02-2015   
Piekny film :)
guest    01-01-2015   
genialny film
guest    08-02-2015   
Najlepszy ;3
guest    01-02-2015   
Najlepszy 3
guest    10-02-2015   
kocham *-*
guest    06-01-2015   
Cudny film
guest    04-01-2015   
Polecam
guest    05-01-2016   
 
guest    10-08-2021   
 
guest    30-01-2021   
 
guest    30-05-2020   
 
guest    28-10-2018   
 
Skolek    10-04-2018   
 
guest    21-07-2017   
 
guest    29-06-2017   
 
guest    15-06-2017   
 
guest    24-04-2017   
 
guest    09-03-2017   
 
guest    24-02-2017   
 
guest    30-01-2017   
 
guest    30-12-2016   
 
guest    11-12-2016   
 
guest    12-11-2016   
 
guest    12-11-2016   
 
guest    30-10-2016   
 
guest    16-10-2016   
 
guest    10-09-2016   
 
guest    09-08-2016   
 
guest    07-08-2016   
 
guest    05-08-2016   
 
guest    15-07-2016   
 
guest    11-07-2016   
 
guest    09-06-2016   
 
guest    01-06-2016   
 
guest    07-03-2016   
 
guest    17-02-2016   
 
adi32    12-02-2016   
 
guest    09-02-2016   
 
guest    06-02-2016   
 
guest    06-02-2016   
 
guest    13-01-2016   
 
guest    21-12-2015   
 
guest    18-12-2015   
 
guest    15-12-2015   
 
guest    12-12-2015   
 
guest    12-11-2015   
 
guest    14-10-2015   
 
guest    14-10-2015   
 
guest    31-08-2015   
 
guest    22-08-2015   
 
guest    16-08-2015   
 
guest    15-08-2015   
 
guest    02-08-2015   
 
guest    30-07-2015   
 
guest    26-07-2015   
 
guest    16-07-2015   
 
guest    16-07-2015   
 
guest    31-05-2015   
 
guest    26-05-2015   
 
guest    03-05-2015   
 
Oliwia Pawełoszek    02-05-2015   
 
guest    02-05-2015   
 
guest    06-04-2015   
 
guest    04-04-2015   
 
guest    04-04-2015   
 
guest    26-03-2015   
 
guest    23-03-2015   
 
guest    06-03-2015   
 
guest    06-03-2015   
 
guest    22-02-2015   
 
tomek52    16-02-2015   
 
guest    16-02-2015   
 
guest    15-02-2015   
 
guest    15-02-2015   
 
guest    15-02-2015   
 
guest    14-02-2015   
 
guest    14-02-2015   
 
guest    14-02-2015   
 
guest    14-02-2015   
 
guest    14-02-2015   
 
guest    11-02-2015   
 
guest    10-02-2015   
 
guest    09-02-2015   
 
guest    08-02-2015   
 
guest    07-02-2015   
 
guest    06-02-2015   
 
guest    06-02-2015   
 
guest    04-02-2015   
 
guest    30-01-2015   
 
guest    28-01-2015   
 
guest    28-01-2015   
 
guest    25-01-2015   
 
guest    24-01-2015   
 
guest    22-01-2015   
 
guest    20-01-2015   
 
guest    20-01-2015   
 
guest    17-01-2015   
 
guest    17-01-2015   
 
guest    13-01-2015   
 
guest    13-01-2015   
 
guest    13-01-2015   
 
guest    12-01-2015   
 
guest    12-01-2015   
 
guest    12-01-2015   
 
guest    09-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    28-12-2014   
 
guest    28-12-2014   
 
guest    25-12-2014   
 
guest    07-12-2014   
 
guest    04-12-2014   
 
guest    20-11-2014   
 
guest    11-11-2014   
 
guest    11-10-2014   
 
guest    03-10-2014   
 
guest    14-08-2014   
 
guest    09-07-2014   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK