Piękna i Bestia (1991)

Beauty and the Beast
Animowany | Baśń | Familijny więcej
Zaklęcie wróżki zamienia okrutnego księcia w przerażającą Bestię. Aby zdjąć zły urok, Bestia musi zdobyć miłość pięknej Belli, zanim spadnie ostatni płatek zaczarowanej róży. Ponadczasowe dzieło studia Walta Disneya, "Piękna i Bestia" nominowana do Oscara w sześciu kategoriach, w tym - jako pierwsza w historii kina pełnometrażowa animacja - za Najlepszy Film, uhonorowana została dwoma statuetkami - za Najlepszą Muzykę i Piosenkę. Dzięki nieporównywalnemu z niczym połączeniu magii, muzyki, porywającej fabuły, olśniewającej animacji i cudownych postaci powstał film, który oczarowuje widzów w każdym wieku przypominając, że prawdziwe piękno tkwi wewnątrz, trzeba tylko umieć je dostrzec. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 25-08-2011 przez damadworu

Średnie oceny

Interesujący?
7,2
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,1
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,7
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,0
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
6,7
Wolny od scen erotycznych?
7,3
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
7,2
Ogólna ocena
7,2
Liczba szczegółowych opinii: 77
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Piękna i Bestia, Beauty and the Beast, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Uwielbiam tą historię a połączenie z tym, że jest to film animowany, przenosi mnie do dzieciństwa. Polecam absolutnie każdemu. Film dobry i dla dziecka i dla dorosłego.
guest    21-04-2012   
Piękny film z okresu mojego dzieciństwa. Opowiada cudowna historię, przesyconą emocjami, w której nie brakuje humoru, a grafika nadaje jej niepowtarzalny klimat.
Monochromatic    25-02-2017   
jak dla mnie bajka ideał! wciągająca, chętnie do niej powracać po kilku latach, przede wszystkim wzruszająca i ucząca :) piękne arcydzieło z cudowną muzyką!
guest    26-12-2012   
Przepiękna baśń. Coś wspaniałego, aż czuję smak dzieciństwa ;)
damadworu    25-08-2011   
piękna opowieśc. pięknie zrealizowana.
audrey699    07-03-2012   
jednym słowem świetny
guest    27-11-2016   
kocham tą bajke
guest    03-05-2016   
To jest Fajne
guest    08-03-2018   
ŚWIETNA BAJKA
guest    14-11-2015   
Dobry film.
guest    20-07-2017   
moze byci
guest    15-02-2016   
SUPER!!!!
guest    30-06-2015   
może być
guest    26-08-2012   
ok
guest    12-05-2015   
 
guest    11-04-2020   
 
guest    08-03-2020   
 
guest    25-10-2019   
 
guest    20-04-2019   
 
guest    28-10-2018   
 
guest    22-05-2018   
 
guest    20-05-2018   
 
guest    08-01-2018   
 
guest    25-12-2017   
 
guest    25-11-2017   
 
guest    29-07-2017   
 
guest    27-05-2017   
 
guest    29-04-2017   
 
guest    02-04-2017   
 
guest    04-10-2016   
 
guest    22-06-2016   
 
kamm.aa    20-05-2016   
 
guest    11-03-2016   
 
guest    22-02-2016   
 
guest    01-02-2016   
 
guest    12-12-2015   
 
guest    02-12-2015   
 
guest    30-11-2015   
 
guest    13-07-2015   
 
guest    15-06-2015   
 
guest    12-04-2015   
 
guest    15-03-2015   
 
guest    01-02-2015   
 
guest    05-01-2015   
 
guest    01-01-2015   
 
guest    30-12-2014   
 
guest    20-12-2014   
 
guest    11-12-2014   
 
guest    09-12-2014   
 
angelaaa270    26-11-2014   
 
guest    13-11-2014   
 
guest    11-11-2014   
 
guest    09-09-2014   
 
guest    29-08-2014   
 
guest    03-08-2014   
 
guest    15-07-2014   
 
guest    15-07-2014   
 
guest    04-04-2014   
 
guest    12-01-2014   
 
guest    08-01-2014   
 
guest    01-12-2013   
 
sylvvia90    09-11-2013   
 
guest    06-11-2013   
 
guest    21-08-2013   
 
guest    19-03-2013   
 
guest    20-02-2013   
 
guest    10-10-2012   
 
guest    03-10-2012   
 
guest    13-08-2012   
 
guest    14-07-2012   
 
guest    26-04-2012   
 
sisi110    10-03-2012   
 
guest    01-02-2012   
 
guest    21-01-2012   
 
guest    16-12-2011   
 
guest    11-12-2011   
 
guest    01-12-2011   
 
dominisia021293    20-11-2011   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK