Mój przyjaciel Hachiko (2009)

Hachi: A Dog's Tale
Dramat | Familijny więcej
Profesor Wilson (Richard Gere) znajduje na stacji kolejowej uroczego, puchatego szczeniaka rasy Akita. Zabiera go do domu, aby udzielić schronienia aż do chwili, kiedy zgłosi się po niego właściciel. Jednak nikt nie poszukuje psiaka, a rodzina profesora szybko przyzwyczaja się do obecności puchatej kulki. Pies dostaje na imię Hachiko, wyrasta na dużego i mądrego czworonoga, który staje się najwierniejszym i najbardziej oddanym przyjacielem profesora. Codziennie rano odprowadza go na stację, a po południu czeka na niego na peronie. Ten rytuał powtarza się przez lata, dzień w dzień, niezależnie od pory roku i pogody. Ale pewnego dnia profesor nie wraca z pracy… Od tego dnia Hachiko daje dowód tak wielkiej miłości i wierności wobec swego pana, że legenda o tym najlepszym z przyjaciół trwa po dziś dzień. (opis dystrybutora)
USA, Wielka Brytania
Dodany 17-08-2013 przez gość

Średnie oceny

Interesujący?
7,6
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,5
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
7,2
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,5
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,7
Wolny od scen erotycznych?
7,7
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
7,3
Ogólna ocena
7,6
Liczba szczegółowych opinii: 160
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Mój przyjaciel Hachiko, Hachi: A Dog's Tale, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Wspaniały film o bezgranicznej miłości psa do człowieka. Polecam każdemu, żeby choć raz obejrzał ten film. Być może przyczyni się do zmiany wielu zachowań. Cudowny film, wspaniała gra Richarda Gere'a i wręcz fenomenalna gra psiaków rasy Akita.
guest    21-06-2014   
Piękny film. Bardzo wzruszający, ukazujący piękne przywiązanie zwierzęcia. Myślę, że i dzieci mogą wynieść z tego filmu dobre wartości...okazana zwierzęciu miłość i troska, skutkuje przywiązaniem, wiernością i miłością naszego czworonoga.
guest    01-11-2014   
Wzruszający film do tego oparty na faktach. Piękna historia o przywiązaniu i prostej pieskiej miłości do dobrego człowieka.
guest    11-11-2015   
Super film polecam :) Warto obejrzec z cala rodzinka, ale w zasiegu chusteczek. Mozna sie wzruszyc ;)
guest    27-07-2014   
Chyba każdy człowiek się ze mną zgodzi; niesamowity, wzruszający film o przyjaźni i wierności...
guest    23-11-2014   
ten film byl bardzo wzruszajoncy i fajny bardzo sie na nim poplakalam
guest    30-10-2016   
świetne kino, wzruszające do głębi, przyjaźń ponad śmierć
guest    22-10-2014   
zakochałam się w tym filmie dużo razy na nim płakałam
guest    28-03-2016   
Super film! Plakalam jak male dziecko ale warto bylo!
guest    27-08-2017   
Kocham, każdemu życzę takiego doświadczenia, kocham!
guest    10-09-2017   
Dzieciom pod koniec radzę wyłączyć
guest    17-08-2014   
Bardzo Ciekawy, Piękna Historia.
guest    30-12-2015   
PŁACZ I JESZCZE RAZ PŁACZ KOCHAM
guest    29-06-2015   
Jest to bardzo wzruszający film.
guest    14-12-2013   
ten film jest świetny polecam
guest    29-06-2017   
Bardzo wzruszający i piękny
guest    15-10-2015   
Piękny film. Polecam.
guest    23-02-2015   
śliczny film polecam
guest    11-12-2014   
Godny polecenia.
guest    21-08-2017   
Wzruszający film
guest    17-10-2015   
fajny film XD
guest    07-11-2015   
Wzruszający
guest    28-02-2014   
super film
guest    06-04-2015   
Super ;)
guest    31-08-2014   
super :)
guest    23-07-2014   
piękny
guest    08-02-2015   
smutny
guest    14-06-2014   
słaby
guest    30-12-2016   
fajny
guest    04-04-2015   
super
guest    04-12-2014   
Mega
guest    19-07-2014   
3
guest    23-07-2014   
 
guest    19-09-2017   
 
guest    24-08-2017   
 
guest    20-08-2017   
 
guest    20-08-2017   
 
guest    17-08-2017   
 
guest    07-08-2017   
 
guest    04-08-2017   
 
guest    22-07-2017   
 
guest    15-07-2017   
 
guest    11-07-2017   
 
guest    30-06-2017   
 
guest    16-06-2017   
 
guest    21-05-2017   
 
guest    17-05-2017   
 
guest    08-05-2017   
 
guest    19-04-2017   
 
guest    17-04-2017   
 
guest    26-03-2017   
 
guest    20-03-2017   
 
guest    19-03-2017   
 
guest    01-03-2017   
 
guest    25-02-2017   
 
guest    12-02-2017   
 
guest    29-01-2017   
 
guest    26-01-2017   
 
guest    22-01-2017   
 
guest    19-01-2017   
 
guest    07-01-2017   
 
Sawa201617    26-12-2016   
 
guest    25-12-2016   
 
guest    16-12-2016   
 
guest    09-12-2016   
 
guest    08-12-2016   
 
guest    14-11-2016   
 
guest    12-11-2016   
 
guest    12-11-2016   
 
guest    11-11-2016   
 
guest    01-11-2016   
 
guest    31-10-2016   
 
guest    23-10-2016   
 
guest    25-09-2016   
 
guest    14-09-2016   
 
guest    07-08-2016   
 
guest    06-08-2016   
 
guest    03-08-2016   
 
guest    31-07-2016   
 
guest    21-07-2016   
 
Gloria    17-07-2016   
 
guest    06-07-2016   
 
guest    04-07-2016   
 
guest    23-06-2016   
 
guest    20-06-2016   
 
guest    22-05-2016   
 
guest    20-04-2016   
 
guest    19-04-2016   
 
guest    08-04-2016   
 
guest    28-03-2016   
 
guest    20-03-2016   
 
guest    22-02-2016   
 
guest    10-02-2016   
 
guest    07-02-2016   
 
guest    18-12-2015   
 
guest    12-11-2015   
 
wikta315    23-10-2015   
 
guest    20-10-2015   
 
guest    17-10-2015   
 
guest    17-10-2015   
 
guest    26-09-2015   
 
guest    09-09-2015   
 
guest    27-08-2015   
 
guest    15-08-2015   
 
guest    13-07-2015   
 
guest    03-07-2015   
 
guest    03-07-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    26-06-2015   
 
guest    09-06-2015   
 
guest    24-03-2015   
 
guest    21-02-2015   
 
guest    19-02-2015   
 
guest    12-02-2015   
 
guest    08-02-2015   
 
guest    31-01-2015   
 
guest    29-01-2015   
 
guest    11-01-2015   
 
guest    09-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    12-12-2014   
 
guest    27-11-2014   
 
angelaaa270    25-11-2014   
 
guest    25-10-2014   
 
guest    25-10-2014   
 
guest    29-09-2014   
 
guest    25-09-2014   
 
guest    29-08-2014   
 
guest    27-08-2014   
 
gringo    23-08-2014   
 
guest    27-07-2014   
 
guest    27-07-2014   
 
guest    25-07-2014   
 
guest    25-07-2014   
 
guest    22-07-2014   
 
guest    20-07-2014   
 
guest    19-07-2014   
 
guest    12-07-2014   
 
guest    23-06-2014   
 
guest    21-06-2014   
 
guest    19-06-2014   
 
guest    19-06-2014   
 
guest    31-05-2014   
 
guest    18-05-2014   
 
guest    16-02-2014   
 
guest    07-02-2014   
 
guest    03-02-2014   
 
Wiktor Kawalec    02-02-2014   
 
guest    21-01-2014   
 
guest    18-01-2014   
 
guest    13-01-2014   
 
guest    29-11-2013   
 
guest    09-11-2013   
 
guest    10-10-2013   
 
guest    15-09-2013   
 
gość    17-08-2013   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK