Próba ogniowa (2008)

Fireproof
Dramat obyczajowy więcej
Kirk Cameron (Spisani na straty) wciela się w postać Caleba Holta, heroicznego kapitana straży pożarnej, który nade wszystko ceni poświęcenie i służbę innym. Jednak jego najważniejszy partnerski związek - małżeństwo niedługo stanie w płomieniach. Zobacz wciągającą historię, która podąża za pragnieniem jednego człowieka do zmiany życia i małżeństwa poprzez uleczającą mocy wiary. Postępując zgodnie z kodeksem strażaka, Caleb wie, że nie może zostawić partnera w tyle. (opis dystrybutora)
USA
Dodany 16-01-2011 przez tomekplaster

Średnie oceny

Interesujący?
7,4
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,3
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
7,8
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,0
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,4
Wolny od scen erotycznych?
7,6
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
6,0
Ogólna ocena
7,6
Liczba szczegółowych opinii: 290
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Próba ogniowa, Fireproof, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Myślę, że film ten jest świetną lekcją dla małżeństw przeżywających kryzys, ale świetnie nadaje się też dla tych, którzy są przed zawarciem małżeństwa. Pokazuje, że gdy człowiek dba tylko o własne potrzeby, rani tym innych i samego siebie, pogrążając się w samotności, zamiast budować relację miłości z drugim. Film daje świadectwo temu, iż fundamentem, na którym powinni budować małżonkowie jest Jezus :) polecam z serca!
lidzia1912    26-08-2012   
Chwala Bogu za ten film i prośba o więcej takich. Polecam każdemu małżeństwu zarówno w kryzysie, jak również "profilaktycznie" w idealnych związkach, każdy coś skorzysta. Pod warunkiem, że ma uszy i umie słuchać, ma oczy i umie widzieć.
guest    09-12-2013   
Film odwołujący się do prawdziwie cennych wartości. Realny tryumf dobra nad złem.Co nietypowe w naszej zohydzonej rzeczywistości zło ukazuje jako zło a dobro jako dobro.Gorąco polecam!
guest    16-06-2013   
Cudowny film :) uważam że daje dużo do myślenia osobom którym wali się nie tylko małżeństwo.. ale pomaga zrozumieć słowo miłość jeszcze przed zawarciem małżeństwa. POLECAM wszystkim :)
guest    21-06-2014   
Jest to film na czasie który pokazuje z czym człowiek musi się mierzyć w dzisiejszych czasach i nie jest to film o wierze człowieka w boga lecz o wierze w człowiek w człowieka
guest    18-06-2016   
Film opiera się na wartościach. Jednakże jak dla mnie był momentami nudny. Myślę, że kazda para, która ma pewne kryzysy w swoim związku powinna to obejrzeć. :)
guest    05-01-2015   
Bardzo wartościowy film. Pokazuje czym jest prawdziwa miłość i gdzie jest jej źródło. Myślę, że każde małżeństwo będące w kryzysie powinno go obejrzeć.
gringo    23-01-2011   
Film, który nie tylko przedstawia rozpad związku małżeńskiego, ale pokazuje w jaki sposób jego ocalenie jest możliwe.
guest    07-04-2017   
Jeden z moich ulubionych filmów, ciepły, wartościowy, dający do myślenia, idealny dla par przeżywających kryzys.
iradwanska    29-11-2013   
Polecam Ten film wszystkim ludziom aby odnaleźli w sobie to co naprawdę ma wartość! Zwłaszcza małżeństwom !
guest    07-01-2015   
Najpiękniejszy film jaki widziałam. Bardzo mnie wzruszył i dał do myślenia. Chciałabym tak żyć. :)
guest    16-01-2015   
Genialny - jeden z moich ulubionych. Świetna muzyka, przesłanie, wartości. "Gorąco" polecam. ;D
guest    25-06-2016   
Warto zobaczyć. Polecam, zwłaszcza jako balsam wszystkim małżonkom w kryzysie małżeńskim.
guest    13-05-2013   
Bardzo dobry film, warty obejrzenia. Zwraca uwagę na ważne aspekty w życiu małżeńskim.
guest    12-07-2015   
Wspaniały film, bardzo wzruszający i skłaniający do refleksji, serdecznie polecam!
guest    26-08-2013   
Przepiękny, wzruszyłam się naprawdę! Więcej takich filmów on jest cudowny !! 3
guest    30-03-2015   
Byłem na tym kinie obsada niesamowita. Film oceniam maksymalnie -----------
guest    25-10-2014   
POWINIEN BYĆ POKAZYWANY PODCZAS TERAPII MAŁŻEŃSKICH, ALBO ZAMIAST NIEJ...
guest    19-07-2017   
Wg. mnie mało życiowy ,ale lekki i przyjemny w oglądaniu. ogólnie polecam
guest    13-10-2013   
Fantastyczny film! Polecam szczególnie małżeństwom z różnymi problemami.
guest    07-09-2014   
Piękny film mówiący o religii i małżeńskich happy end Bardzo go lubię
guest    23-10-2012   
Fajny, moja 5-letnia siostra oglądała i nic... Polecammm... :)
guest    25-06-2015   
film warty obejrzenia. Dlaczego? obejrzyj i walcz o małżeństwo
guest    20-06-2014   
genialny film !!! dlaczego nie robią dzisiaj takich filmów
guest    27-02-2012   
ambitny, opiera się na wartościach... daje do myślenia :)
guest    06-01-2014   
Prawdopodobnie każdemu z nas przydałaby się taka próba :)
guest    07-07-2013   
Świetny: szczególnie polecam małżeństwom w kryzysie!
Padre    20-05-2012   
wspaniały, wzruszający, wspaniałe wartości moralne
guest    30-12-2011   
Stary,ale jary. Do tego trzeba dojrzeć. Polecam!
guest    24-02-2016   
Ładny film, każdy powinien go kiedyś zobaczyć :)
jungle    22-05-2012   
Nadaje się jako uczący film na lekcje religii
annemarie    29-05-2011   
Film świetny, bardzo wzruszający, polecam!
guest    16-09-2017   
Rewelacja!Nprawde warto zobaczyc ten film.
tomekplaster    16-01-2011   
Piękny. Kolejna lekcja ;) Gorąco polecam
guest    05-01-2014   
TEN FILM POWINIEN KAŻDY ZOBACZYĆ POLECAM
guest    14-03-2011   
Dużo daje do myślenia. Uwielbiam go!!
guest    26-05-2015   
Super! Więcej takich filmów :)
guest    15-01-2016   
Bardzo fajny film. Polecam ;)
guest    03-04-2015   
Super film dla małżonków :-)
guest    10-07-2014   
Świetny:) i wzruszający..
guest    09-06-2011   
Bardzo wartościowy film
guest    08-11-2014   
swietny film, POLECAM!
guest    27-04-2016   
Nie i jeszcze raz nie!
guest    06-06-2015   
lepszego nie widziałam
guest    24-05-2015   
wzruszający , . mega
guest    18-05-2014   
piękny film polecam
guest    24-01-2015   
świetny ! polecam!
guest    28-10-2011   
Film warty uwagi
guest    24-12-2014   
przepiekny film
guest    02-03-2017   
Super poleca:)
guest    23-02-2015   
Fantastyczny
guest    11-08-2013   
Świetny film
guest    08-08-2013   
d mwn djwsan
guest    03-08-2013   
super extra
beacia45    28-12-2012   
Wspaniały!
guest    15-02-2016   
Genialny !
guest    07-02-2016   
Świetny ^^
guest    20-12-2015   
POLECAM!!!
fiorciak    24-10-2015   
polecam
guest    21-02-2013   
Super.
guest    24-02-2015   
Piękny
guest    17-10-2014   
 
guest    23-09-2017   
 
guest    08-08-2017   
 
guest    04-08-2017   
 
guest    04-08-2017   
 
guest    17-07-2017   
 
guest    01-07-2017   
 
guest    16-06-2017   
 
guest    04-06-2017   
 
guest    26-05-2017   
 
guest    17-04-2017   
 
guest    20-03-2017   
 
guest    20-03-2017   
 
Krzysiek Wojcik    12-02-2017   
 
guest    09-02-2017   
 
guest    05-02-2017   
 
guest    05-02-2017   
 
guest    22-01-2017   
 
guest    10-01-2017   
 
guest    28-11-2016   
 
guest    10-08-2016   
 
guest    15-06-2016   
 
guest    04-06-2016   
 
guest    02-06-2016   
 
guest    28-04-2016   
 
guest    13-03-2016   
 
guest    12-03-2016   
 
guest    11-03-2016   
 
guest    04-03-2016   
 
guest    28-02-2016   
 
guest    19-02-2016   
 
guest    17-02-2016   
 
guest    02-02-2016   
 
guest    01-02-2016   
 
guest    14-01-2016   
 
guest    12-01-2016   
 
guest    02-01-2016   
 
guest    02-01-2016   
 
guest    02-01-2016   
 
guest    29-12-2015   
 
guest    15-12-2015   
 
guest    23-11-2015   
 
guest    20-11-2015   
 
guest    16-11-2015   
 
guest    01-11-2015   
 
guest    28-10-2015   
 
Natalia Koczera    16-10-2015   
 
guest    02-10-2015   
 
guest    29-09-2015   
 
guest    25-09-2015   
 
guest    19-09-2015   
 
guest    14-09-2015   
 
guest    09-09-2015   
 
guest    07-09-2015   
 
guest    15-08-2015   
 
guest    13-08-2015   
 
guest    08-08-2015   
 
guest    06-08-2015   
 
guest    02-08-2015   
 
guest    30-07-2015   
 
guest    25-07-2015   
 
guest    09-07-2015   
 
guest    09-07-2015   
 
guest    28-06-2015   
 
guest    25-06-2015   
 
guest    21-06-2015   
 
guest    21-06-2015   
 
guest    15-06-2015   
 
guest    09-06-2015   
 
guest    01-06-2015   
 
guest    26-05-2015   
 
Paweł Tomaszek    25-05-2015   
 
guest    21-05-2015   
 
guest    14-05-2015   
 
guest    05-05-2015   
 
guest    02-05-2015   
 
guest    02-05-2015   
 
guest    29-04-2015   
 
guest    25-04-2015   
 
guest    11-04-2015   
 
guest    08-04-2015   
 
guest    18-03-2015   
 
guest    06-03-2015   
 
Sławomir Stawski    28-02-2015   
 
guest    28-02-2015   
 
guest    26-02-2015   
 
guest    20-02-2015   
 
guest    16-02-2015   
 
guest    11-02-2015   
 
guest    08-02-2015   
 
guest    29-01-2015   
 
guest    26-01-2015   
 
guest    25-01-2015   
 
guest    24-01-2015   
 
guest    19-01-2015   
 
guest    18-01-2015   
 
guest    30-12-2014   
 
guest    28-12-2014   
 
guest    13-12-2014   
 
guest    08-12-2014   
 
guest    07-12-2014   
 
guest    28-11-2014   
 
guest    26-10-2014   
 
guest    26-10-2014   
 
guest    24-10-2014   
 
guest    18-10-2014   
 
guest    15-10-2014   
 
guest    12-10-2014   
 
guest    28-09-2014   
 
guest    26-09-2014   
 
guest    10-09-2014   
 
guest    09-09-2014   
 
guest    26-08-2014   
 
guest    17-08-2014   
 
guest    15-08-2014   
 
guest    15-08-2014   
 
guest    13-08-2014   
 
guest    11-08-2014   
 
guest    08-08-2014   
 
guest    06-08-2014   
 
guest    29-07-2014   
 
guest    25-07-2014   
 
guest    25-07-2014   
 
guest    23-07-2014   
 
guest    15-07-2014   
 
guest    15-06-2014   
 
guest    14-06-2014   
 
guest    13-06-2014   
 
guest    11-06-2014   
 
guest    26-05-2014   
 
guest    13-05-2014   
 
guest    18-04-2014   
 
guest    16-04-2014   
 
guest    05-04-2014   
 
Lily    30-03-2014   
 
guest    28-03-2014   
 
guest    14-03-2014   
 
guest    21-02-2014   
 
guest    22-01-2014   
 
guest    18-01-2014   
 
guest    09-01-2014   
 
guest    05-01-2014   
 
guest    23-12-2013   
 
guest    22-12-2013   
 
guest    09-12-2013   
 
guest    09-12-2013   
 
guest    28-11-2013   
 
guest    23-11-2013   
 
guest    11-11-2013   
 
guest    09-11-2013   
 
guest    07-11-2013   
 
guest    01-11-2013   
 
guest    03-10-2013   
 
guest    16-09-2013   
 
patka899    27-08-2013   
 
guest    21-08-2013   
 
guest    20-08-2013   
 
guest    09-08-2013   
 
guest    28-07-2013   
 
guest    15-07-2013   
 
guest    13-07-2013   
 
archaniol321    12-07-2013   
 
guest    11-07-2013   
 
guest    09-07-2013   
 
guest    03-07-2013   
 
guest    03-07-2013   
 
guest    01-07-2013   
 
guest    29-06-2013   
 
guest    25-06-2013   
 
guest    19-06-2013   
 
guest    12-06-2013   
 
guest    12-06-2013   
 
guest    31-05-2013   
 
guest    19-05-2013   
 
guest    16-05-2013   
 
guest    07-05-2013   
 
guest    28-04-2013   
 
guest    21-04-2013   
 
guest    18-04-2013   
 
guest    12-04-2013   
 
guest    10-04-2013   
 
guest    10-03-2013   
 
guest    24-02-2013   
 
guest    17-02-2013   
 
guest    30-01-2013   
 
guest    23-01-2013   
 
guest    17-01-2013   
 
guest    14-01-2013   
 
guest    06-01-2013   
 
guest    06-01-2013   
 
guest    30-12-2012   
 
guest    14-12-2012   
 
guest    13-11-2012   
 
guest    20-10-2012   
 
guest    08-09-2012   
 
guest    02-09-2012   
 
guest    29-08-2012   
 
guest    19-07-2012   
 
guest    14-07-2012   
 
guest    12-07-2012   
 
palka    03-07-2012   
 
guest    02-07-2012   
 
guest    21-06-2012   
 
guest    30-04-2012   
 
guest    16-04-2012   
 
guest    13-04-2012   
 
guest    31-03-2012   
 
guest    24-03-2012   
 
guest    26-02-2012   
 
guest    27-01-2012   
 
guest    30-12-2011   
 
guest    22-12-2011   
 
guest    17-12-2011   
 
guest    21-11-2011   
 
guest    29-09-2011   
 
guest    04-09-2011   
 
madziuleczkaxdd    30-07-2011   
 
guest    27-07-2011   
 
Niezłomny    08-07-2011   
 
guest    15-06-2011   
 
guest    17-05-2011   
 
guest    14-05-2011   
 
guest    27-03-2011   
 
guest    25-03-2011   
 
guest    09-03-2011   
 
guest    06-03-2011   
 
guest    20-02-2011   
 
guest    18-02-2011   
 
guest    14-02-2011   
 
kilku_jadek    21-01-2011   
» pokaż wszystkie opinie
Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji
OK