Pamiętnik (2004)

The Notebook
Melodramat więcej
Wielowątkowa opowieść miłosna. Do małego miasteczka w USA przyjeżdża na wakacje 17-letnia Allie, dziewczyna z zamożnej rodziny. Poznaje tu niewiele starszego Noaha, pracującego w miejscowej fabryce. Pomimo dzielących ich różnic, nic nie jest w stanie powstrzymać rodzącego się uczucia. (opis dystrybutora)
USA,
Dodany 23-08-2011 przez damadworu

Średnie oceny

Interesujący?
7,6
Ambitny, na wysokim poziomie?
7,2
Opiera się na wartościach moralnych, chrześcijańskich?
6,5
Walory artystyczne filmu (zdjęcia, muzyka, gra aktorska)
7,4
Wolny od przemocy i wulgaryzmów?
7,2
Wolny od scen erotycznych?
5,6
Nadaje się dla małych dzieci (do lat 8)?
4,1
Ogólna ocena
7,6
Liczba szczegółowych opinii: 632
* średnie oceny wyliczane są na podstawie algorytmu uwzględniającego wagi oraz ilość ocen

Twoja ocena

Oceń ten film
Nudny
Wciągający
Prymitywny
Bardzo ambitny
Neguje wartości
Bazuje na wartościach
Nieatrakcyjne
Rewelacyjne
Dużo przemocy
Brak przemocy
Dużo scen erotycznych
Brak scen erotycznych
Nie nadaje się dla dzieci
Nadaje się dla dzieci
Nie polecam
Polecam
Komentarz

Zwiastun filmu

Czy zwiastun jest poprawny?

Tak Nie (wymaga poprawy)
więcej
Tagi:

Pamiętnik, The Notebook, film, opinie, oceny, ocenfilm


Opinie
Interesujący? Ambitny, skłania do refleksji? Opiera się na wartościach? Walory artystyczne? Wolny od przemocy i wulgaryzmów? Wolny od scen erotycznych? Nadaje się dla małych dzieci? Ogólna ocena filmu
Moim zdaniem ten film to porażka. Nie rozumiem powszechnego zachwytu. Ich "powrót" do siebie oznacza zdradę małżonka. Sama sytuacja jest bardzo przykra, ze względu na to, że w koło opowiada jej tą historię od nowa oraz chociażby ze względu na przetrzymywanie listów przez matkę. Moim zdaniem neguje wartości chrześcijańskie, ponieważ małżeństwo to jedna i ostateczna decyzja bycie ze sobą przez całe życie (nie mówiąc już nawet o konieczności bliskiej relacji z Bogiem.. ).
Piotr Surdyn    12-08-2015   
Film ten jest pięknym potwierdzeniem cytatu: "Jeśli kogoś kochasz, daj mu wolność. Wróci: będzie Twój na wieki. Nie wróci: znaczy, że i tak nic by z tego nie było. Josie Lloyd ". Piękna historia, nadaje się na miłe wieczory we dwoje, a także na randkę
Klaudia Kansy    06-01-2015   
oglądałam go kilkanaście razy, podoba się zarówno kobietom jak i mężczyzną. uważam że jest naprawdę wart obejrzenia. na początku może się wydawać beznadziejny i stary, ale takie wrażennie można mieć jedymie przez parę pierwszych minut. polecam
guest    26-04-2012   
Moim zdaniem jeden z najlepszych filmów jaki widziałem(człowiek oglądając ten film przeżywa,wraz z nim cały wątek uczuciowy bohaterów od samego początku do końca film trzyma w napieciu)Oby więcej takich filmów
guest    01-09-2012   
Po prostu piękny i wartościowy film o wielkiej miłości bez banału i spłaszczania tematu. Niby nic odkrywczego i niespotykanego...a jednak od początku do końca ogląda się go z przyjemnością i ciekawością.
guest    31-07-2013   
Jest to jeden z najpiękniejszych filmów o miłości, poświęceniu i moralności - każdy z nas powinien kochać tak, jak bohaterowie Pamiętnika - "póki nas śmierć nie rozłączy"... Przepiękna historia.
guest    24-07-2012   
Kapitalna muzyka, obsada i fabuła. Kiedy tylko mąż daje mi wolna rękę w wyborze filmu na wieczór, zawsze sięgam po "Pamiętnik". Wzruszający i niepowtarzalny. Polecam z całego serca.
ananas    09-07-2012   
Piękny film, od momentu kiedy go obejrzałam jest moim ulubionym. Wzrusza do łez, ma świetna fabułę i historię, aktorzy niesamowici, po prostu jednym słowem: kocham ten film!
guest    20-08-2013   
Oglądam dramaty romantyczne od około roku , ale przy tym filmie płakałam jak nigdy w życiu. Coś pięknego . Jeśli ktoś lubi takiego typu filmy to polecam bardzo serdecznie ;)
guest    20-02-2013   
Gdy pierwszy raz zobaczyłam ten film zakochałam się! Od tamtej chwili jest moim numerem jeden! Gra aktorska jest naprawdę cudowna. Same ochy i achy ;)
guest    19-08-2013   
Zawzięłam się i obejrzałam prawie do końca... Przeraźliwie nudny, dla znudzonych życiem niedocenianych kur domowych... Dla mnie beznadzieja...
guest    20-10-2014   
Adaptacja powieści Nicholasa Sparksa o tym samym tytule. Przepiękna opowieść o miłości, niesamowita gra aktorska.
damadworu    23-08-2011   
Obowiązkowa pozycja, polecam książke Nicholasa Sparksa. Dziewczyny - wyposażcie sie w kilka paczek chusteczek :)
veks    13-02-2013   
Piękna miłość,od pierwszego wejrzenia, opowiedziana w sposób delikatny, nie można się oderwać.
guest    28-09-2014   
cudowny ! oglądam go za każdym razem gdy najdzie mnie ochota i za każdym razem rycze. :D
guest    31-05-2013   
Film bardzo wzruszający, pokazujący że różnice majątkowe w miłości nie mają znaczenia.
guest    12-06-2014   
Nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak płakalam na filmie. Wzrusza na maksa. polecam!!!!!!
madzia564766    29-03-2012   
uwielbiam ten film, nic dodać nic ująć, najpiękniejsze co może spotkać dwoje ludzi..
guest    28-03-2012   
Prwadziwy film o Wielkiej Miłości która przetwa wszystko :-) Piękny , polecam :-)
guest    09-04-2015   
Kolejna miłosna historia, jeżeli któś akurat lubi taki gatunek może obejrzeć.
guest    13-01-2012   
Świetny film. Nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądała coś tak dobrego!
guest    12-06-2012   
oglądam zawsze gdy zwatpie w milosc.. dlatego warto zyc i marzyc!!
guest    13-06-2013   
Wspaniały film bardzo przemawiający. W sam raz dla nastolatków .
guest    20-07-2015   
Najlepszy melodramat jaki miałem okazję oglądać kiedy kolwiek
Mormoniutek    03-07-2016   
Piękny film, Kręci się łezka w oku, szczególnie pod koniec ;(
balbiska    26-03-2013   
przepiękny film godn polecenia moja ocena to 100 punktów!!!
guest    10-08-2014   
Opowiada o prawdziwej i szczerej miłości. Wyciskacz łez :)
guest    27-01-2013   
najlepszy film jaki kiedykolwiek widzialam, polecam goraco
guest    03-03-2015   
najpiękniejszy film na świecie 3 co chwilę płakałam :'(
guest    02-04-2014   
piękny film o pięknej i nie banalnej miłości . Polecam!
guest    30-12-2012   
Zajebisty fchuj jp na 1000 nitruś tu był pozdro 600
guest    20-04-2014   
bardzo wzruszający, najpiękniejszy film o miłości
guest    14-08-2012   
Najpikniejszy i najlepszy film jaki ogladałam 3
guest    20-06-2016   
wzruszający , można go oglądać w nieskończoność
guest    03-04-2015   
0-11 nie polecam tego zawodnika gra jak gówno
guest    14-02-2016   
najlepszy film jaki kiedykolwiek widziałam 3
guest    17-02-2016   
Jednen z lepszych filmów jakie widziałem :)
guest    28-05-2014   
jeden z lepszych filmów jakie oglądałam
guest    07-01-2015   
Przepiękny film o prawdziwej miłości
guest    12-07-2012   
Bardzo wartościowy film. POLECAM!
guest    11-05-2016   
piękny film o prawdziwej miłosci
guest    01-08-2015   
Film naprawdę wart obejrzenia :D
guest    28-12-2014   
Świetny film, co tu dużo mówić..
guest    17-06-2012   
takich filmów już nie ma... ;)
guest    03-05-2014   
żal lol ogarnijcie ten film
guest    30-08-2014   
najlepszy film romantyczny
guest    04-06-2015   
Bardzo ładny i poruszający
guest    29-07-2014   
Książka jest lepsza :)
guest    18-06-2013   
kocham ten film :*:*:*
guest    24-01-2013   
Świetny film, polecam
guest    01-09-2015   
bardzo dobry,polecam!
guest    24-01-2013   
Moj ulubiony film :)
guest    01-04-2013   
super film.polecam!
guest    18-11-2014   
Uwielbiam ten film!
guest    17-06-2013   
Film Arcydzieło!!!!
guest    22-04-2013   
Przepiękny film !!
guest    25-07-2015   
Dla mnie rewelacja
guest    05-06-2014   
Super film polecam
guest    02-05-2013   
Bardzo dobry film!
guest    21-03-2013   
Świetny film ;*:)
guest    13-10-2014   
Świetny! Polecam!
guest    31-07-2014   
Najlepszy film :D
guest    30-05-2014   
Przepiękny film 3
guest    25-06-2013   
najlepszy film :
guest    30-12-2014   
Najpiękniejszy.
guest    29-08-2015   
swietny jest :)
guest    13-06-2015   
Wspaniały film.
guest    17-05-2014   
świetny film :)
guest    23-08-2013   
Warto zobaczyć
guest    01-10-2013   
Świetny film!
guest    17-11-2012   
interesujący
guest    11-06-2015   
Piękny film.
guest    02-09-2014   
piękny film!
guest    13-05-2014   
fantastyczny
guest    23-04-2013   
kocham go 3
guest    18-06-2014   
piekny film
guest    05-05-2014   
Piekny film
guest    24-05-2013   
wspaniały ;
grlouie    26-10-2012   
super film
guest    28-10-2014   
Piękny :-)
guest    09-09-2011   
Świetny ;
pakietka    04-01-2016   
rewelacja
guest    25-02-2015   
rewelacja
guest    20-02-2015   
zajebisty
guest    15-08-2014   
Zajebisty
guest    23-02-2014   
świetny!
guest    24-05-2013   
Piękny.
guest    23-07-2013   
piekny!
guest    13-11-2012   
Noah 3
asia1292    20-02-2012   
(y)
guest    20-12-2015   
ng
guest    21-07-2016   
:)
guest    21-02-2014   
 
guest    22-07-2017   
 
guest    20-07-2017   
 
guest    17-07-2017   
 
guest    17-07-2017   
 
guest    11-07-2017   
 
guest    23-06-2017   
 
guest    28-05-2017   
 
guest    25-05-2017   
 
Malwina Wieteska    08-05-2017   
 
guest    05-05-2017   
 
guest    28-04-2017   
 
guest    26-04-2017   
 
guest    09-04-2017   
 
guest    11-03-2017   
 
guest    11-02-2017   
 
guest    08-02-2017   
 
guest    30-01-2017   
 
guest    29-01-2017   
 
guest    22-01-2017   
 
guest    10-12-2016   
 
guest    03-12-2016   
 
guest    03-12-2016   
 
Gabriela Kasprzak    03-12-2016   
 
guest    27-11-2016   
 
guest    14-11-2016   
 
guest    11-11-2016   
 
guest    18-09-2016   
 
guest    14-07-2016   
 
szatanskaxola    14-07-2016   
 
guest    13-07-2016   
 
guest    07-07-2016   
 
guest    04-07-2016   
 
guest    25-06-2016   
 
guest    16-06-2016   
 
guest    11-06-2016   
 
guest    11-06-2016   
 
guest    08-06-2016   
 
guest    06-06-2016   
 
guest    04-06-2016   
 
guest    04-06-2016   
 
guest    01-06-2016   
 
guest    28-05-2016   
 
guest    18-05-2016   
 
guest    15-05-2016   
 
guest    29-04-2016   
 
guest    22-04-2016   
 
guest    21-04-2016   
 
guest    14-04-2016   
 
guest    12-04-2016   
 
guest    11-04-2016   
 
guest    10-04-2016   
 
guest    10-04-2016   
 
guest    21-03-2016   
 
guest    05-03-2016   
 
guest    05-03-2016   
 
guest    25-02-2016   
 
guest    23-02-2016   
 
guest    21-02-2016   
 
Babi23    20-02-2016   
 
guest    19-02-2016   
 
guest    15-02-2016   
 
guest    14-02-2016   
 
guest    14-02-2016   
 
xvzi    10-02-2016   
 
guest    09-02-2016   
 
guest    09-02-2016   
 
guest    02-02-2016   
 
guest    28-01-2016   
 
guest    23-01-2016   
 
guest    23-01-2016   
 
guest    21-01-2016   
 
guest    12-01-2016   
 
guest    10-01-2016   
 
guest    09-01-2016   
 
guest    28-12-2015   
 
guest    28-12-2015   
 
guest    27-12-2015   
 
guest    18-12-2015   
 
asiaa    18-12-2015   
 
guest    12-12-2015   
 
guest    03-12-2015   
 
guest    01-12-2015   
 
guest    25-11-2015   
 
guest    23-11-2015   
 
guest    17-11-2015   
 
guest    16-11-2015   
 
guest    12-11-2015   
 
guest    10-11-2015   
 
guest    07-11-2015   
 
guest    02-11-2015   
 
guest    27-10-2015   
 
guest    23-10-2015   
 
guest    18-10-2015   
 
guest    14-10-2015   
 
guest    03-10-2015   
 
guest    25-09-2015   
 
guest    09-09-2015   
 
guest    01-09-2015   
 
guest    21-08-2015   
 
guest    18-08-2015   
 
guest    12-08-2015   
 
guest    11-08-2015   
 
guest    10-08-2015   
 
guest    03-08-2015   
 
guest    15-07-2015   
 
guest    05-07-2015   
 
guest    04-07-2015   
 
guest    04-07-2015   
 
guest    03-07-2015   
 
guest    01-07-2015   
 
guest    30-06-2015   
 
blinkring    27-06-2015   
 
guest    20-06-2015   
 
guest    18-06-2015   
 
guest    18-06-2015   
 
guest    17-06-2015   
 
guest    12-06-2015   
 
guest    11-06-2015   
 
guest    04-06-2015   
 
guest    18-05-2015   
 
guest    14-05-2015   
 
guest    06-05-2015   
 
guest    05-05-2015   
 
guest    02-05-2015   
 
guest    30-04-2015   
 
guest    25-04-2015   
 
guest    10-04-2015   
 
guest    06-04-2015   
 
guest    02-04-2015   
 
guest    02-04-2015   
 
guest    02-04-2015   
 
guest    25-03-2015   
 
guest    13-03-2015   
 
guest    11-03-2015   
 
guest    07-03-2015   
 
guest    26-02-2015   
 
guest    21-02-2015   
 
guest    19-02-2015   
 
guest    18-02-2015   
 
guest    16-02-2015   
 
guest    11-02-2015   
 
guest    08-02-2015   
 
guest    07-02-2015   
 
guest    03-02-2015   
 
guest    30-01-2015   
 
guest    30-01-2015   
 
guest    27-01-2015   
 
guest    17-01-2015   
 
Monika Palonka    15-01-2015   
 
guest    14-01-2015   
 
guest    12-01-2015   
 
bonoika    11-01-2015   
 
guest    09-01-2015   
 
guest    08-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    06-01-2015   
 
guest    05-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    04-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    03-01-2015   
 
guest    02-01-2015   
 
guest    30-12-2014   
 
guest    30-12-2014   
 
guest    30-12-2014   
 
guest    27-12-2014   
 
guest    25-12-2014   
 
guest    25-12-2014   
 
guest    23-12-2014   
 
guest    23-12-2014   
 
guest    21-12-2014   
 
guest    12-12-2014   
 
guest    10-12-2014   
 
guest    05-12-2014   
 
guest    29-11-2014   
 
guest    28-11-2014   
 
guest    27-11-2014   
 
guest    27-11-2014   
 
angelaaa270    25-11-2014   
 
guest    24-11-2014   
 
guest    21-11-2014   
 
guest    18-11-2014   
 
guest    18-11-2014   
 
guest    15-11-2014   
 
guest    11-11-2014   
 
guest    09-11-2014   
 
guest    06-11-2014   
 
oOPasiakOo    02-11-2014   
 
guest    30-10-2014   
 
guest    19-10-2014   
 
guest    17-10-2014   
 
guest    15-10-2014   
 
guest    14-10-2014   
 
guest    13-10-2014   
 
guest    13-10-2014   
 
guest    07-10-2014   
 
guest    04-10-2014